Yavru sıpayı köpeklere boğduran Berat Kaya tepkiler üzerine gözaltına alındı

Ankara Haymana'da, kendisine ait 2 çoban köpeğini eşek yavrusuna saldırtarak, görüntülerini sosyal medya hesabından yayınlayan Berat Kaya yakalandı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kaya'nın tepkiler üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Yavru sıpayı köpeklere boğduran Berat Kaya tepkiler üzerine gözaltına alındı

Ankara Haymana ilçesinde yaşayan Berat Kaya, sokakta yürürken, eşek ile yavrusunu fark etti. Berat Kaya, daha sonra yanında bulunan, kendisine ait 2 çoban köpeğini, eşeğin yavrusuna saldırttı. Köpekler, eşek yavrusuna saldırarak, yere düşürdü. Kaya, bu anları cep telefonu kamerası ile kaydederek, sosyal medyada paylaştı. Görüntüler, tepki çekti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası Berat Kaya yakalanarak, gözaltına alındı.

Ankara Valiliği Açıklama Yayınladı

Ankara Valiliği resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı mesajla şüpheli Berat Kaya'nın yakalandığını ve adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“03.05.2020 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla, ilimiz Haymana ilçesinde B. K.nın kendisine ait çoban köpeklerini eşek yavrusunun üzerine saldırttığı ve bahse konu bir videoyu kendisine ait Tiktok sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladığı tespit edilmiştir. Söz konusu ihbarı müteakip Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Savcısı tarafından şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınması talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. “

Ankara Büyükşehir Belediyesi Koruma altına aldı

Yavrusu kangal köpekleri tarafından vahşice katledilen yaralı anne eşek Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koruma altına alınarak, tedavisine başlanıldı.

Berat Kaya gözaltına alındı

Evinde bulunamayan Berat Kaya, Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

İmza Şartıyla Serbest Kaldı

Edinilen bilgiye göre Nöbetçi Haymana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Berat Kaya Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, Kaya hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca ayrıca işlem yapıldığı da öğrenildi.

Haykurder karara itiraz etti

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) verilen karara tepki gösterdi.

HAYKURDER şu ifadeleri paylaştı:

“Bugün savcılık tarafından tutuklama istemiyle sevk edilen Berat Kaya adlı caniyi aldı karşısına hakim Türk Milleti adına.

Baktı vahşet dolu dosyasına ve “karar” dedi! Serbest bıraktı, eve gönderdi. Kıytırık bir adli kontrol kararıyla…

Bir kez daha “Batsın bu dünya!”

HAYKURDER tarafınad nayapılan ikinci açıklam aise şöyle:

1) Ankara Haymana'da sıpa ve eşeklere kangal köpeklerle saldıran Berat Kaya bu sabah 04.30'da Jandarma ekiplerince gözaltına alınarak bugün Savcılığa sevk edildi.

2) Savcılık sorgusu tamamlanan Berat Kaya tutuklama istemi ile hakimliğe sevk edildi.

3) Olay 2 ay önce gerçekleşmiş olmakla beraber bu vahşi saldırılar aynı şahısça devam ettiriliyor. Ne yazık ki olayın mağduru sıpa hayatta değil. Ancak aynı adreste aynı şekilde saldırıya uğramış olan yaralı 2 eşek var!

4) 2 yaralı eşek ve saldırı aracı olarak kullanılan köpekler şu ana kadar DKMP ekiplerince koruma altına alınmadı. Bu hususta temaslarımız sürüyor. Önceliğimiz henüz yaraları yeni olan 2 eşek ve köpeklerin kurtarılmasının sağlanması.

Gelişmeleri paylaşacağız...

Yeniden gözaaltına alındı

Berat Kaya'nın sosyal medyada ve Change.org adresinde başlatılan #BeratKayaTutuklansın kampanyasının ardından yeninden gözaltına alındığı öğrenildi.

Etiketler
Ankara Gözaltı Köpek