AKP iktidarı boyunca her gün 4 işçi öldü: 'Sanmasınlar ki meydanlar onlara kalacak!'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen "AKP’nin iktidarda olduğu 6360 gün boyunca her gün 284 kişi işinden edildi, her gün 28 kişi cezaevine konuldu" dedi.

AKP iktidarı boyunca her gün 4 işçi öldü: 'Sanmasınlar ki meydanlar onlara kalacak!'

1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP’nin iktidarda olduğu süredeki iş cinayetlerine ve emekçilere yönelik saldırılara ilişkin verilere yer verdi.

CHP’li Antmen, AKP’nin iktidarda olduğu 6360 gün boyunca her gün 4 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

1 Mayıs vesilesiyle bir açıklama yapan Mersin Milltevekili Alpay Antmen, hukuksuzluğun, baskının, sömürünün, uzun çalışma sürelerinin, işçi cinayetlerinin ve neo-liberal politikaların artarak devam ettiğini belirterek “Türkiye’deki en zengin ve en yoksul kesim arasındaki fark giderek açılıyor. En zengin kesimin gelirden aldığı pay artarken yoksulun ise daha da düşüyor” dedi.

Ülkenin yüzde 80’inin borçlu olduğu belirten Antmen, işsizlik ve açlık intiharlarının bu eşitsizliğin bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

‘SANMASINLAR Kİ MEYDANLAR ONLARA KALACAK’

CHP’li vekil 1977, 1989, 1996 ve 2007 1 Mayıs’larında katledilenleri de saygıyla anarak “Bu 1 Mayıs olağanüstü koşullarda geçecek. Salgın nedeni ile vatandaşlarımız evde olacak. Ama sanmasınlar ki meydanlar onlara kalacak! Emek mücadelesini yüreğinde hisseden herkes gönülleri ve akılları ile o meydanları dolduracak. Kurtuluş ancak örgütlü ve demokratik haklarını kullanan bir halk ile mümkündür” diye belirtti.

‘6360 GÜN BOYUNCA HER GÜN 4 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ’

AKP iktidarında her yıl artan iş cinayetlerine ilişkin verilere değinen Antmen, “AKP’nin iktidarda olduğu 6360 gün boyunca her gün 4 işçi, iş cinayetlerine kurban edildi. Bu 6360 gün boyunca her gün 284 kişi işinden edildi” bilgisini paylaştı.

‘HER GÜN 28 KİŞİ CEZAEVİNE GİRDİ’

“Özgürlüklerin kısıtlandığı artan baskı rejiminde her gün 28 kişi cezaevine konuldu” diyen Antmen, açıklamasında 1 Mayıs’ın tüm halkın bayramı olduğunu vurgulayarak, birlik mesajı verdi:

‘BARIŞ DİYEN BÜTÜN YÜREKLER OMUZ OMUZA OLMALI’

“Adaletsizliğe, ölümlere, katliamlara ve emek düşmanlarına karşı; işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, ezilenler, özgürlük ve barış diyen bütün yürekler yan yana, el ele ve omuz omuza olmalı.”

Etiketler
1 Mayıs 2020 Cezaevi Milletvekili Mersin Alpay Antmen