Türkiye'de 1 Mayıs: DİSK'e müdahale eden polis, diğer sendikanın basın açıklamasına bile izin verdi!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve HAK-İŞ Konfederasyonu ve HAK-Sen'in ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yaptığı yürüyüş yapmasına izin veren polis DİSK yöneticilerini gözaltına aldı.

Türkiye'de 1 Mayıs: DİSK'e müdahale eden polis, diğer sendikanın basın açıklamasına bile izin verdi!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e çelenk bırakmak isteyen sendikaların bazılarına izin verilirken, aynı nedenle Taksim'e çelenk bırakmak isteyen Devrimci İşçi Sendikası'na ise polis müdahale etti.

Polisin DİSK'e yönelik müdahalesi sırasında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekteri Adnan Serdaroğlu, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Taksim Atatürk Anıtı'na bırakılmak üzere hazırlanan çelenk ise müdahale sırasında parçalandı.

Öte yandan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve HAK-İŞ Konfederasyonu ve HAK-Sen'in ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yaptığı yürüyüş polis engeline takılmadı.

Türkiye'de 1 Mayıs: DİSK'e müdahale eden polis, diğer sendikanın basın açıklamasına bile izin verdi! - Resim : 2

Taksim meydanına çıkmalarına izin verilen sendikaların hazırladığı çelenkleri Taksim Atatürk Anıtı'na bırakması için polis tarafından barikatlar açıldı. Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı karanfiller de bırakan sendika üyeleri bir basın açıklaması da gerçekleştirdi.

Etiketler
1 Mayıs 2020 DİSK Gözaltı Polis