Evinizde kolayca hazırlayacağınız kahve tarifleri

Sabahları içtiğiniz lezzetli bir kupa kahve, günün geri kalanında nasıl hissedeceğinizi belirleyebilir.

Evinizde kolayca hazırlayacağınız kahve tarifleri

Sabahları içtiğiniz lezzetli bir kupa kahve, günün geri kalanında nasıl hissedeceğinizi belirleyebilir. Her gün kahvenizi sevdiğiniz bir kahveciden de alabilirsiniz ancak bir süre sonra bu durum bütçenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Birkaç basit yöntem ve kolay tarifle evde kendinizi barista gibi hissedebileceğiniz kahveler yapmanız mümkün. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz kahve tarifleri!

Güne Sert Başlamak İsteyenlere: Tarçınlı Filtre Kahve

Tarçın, güçlü aromasıyla sonbahar atmosferini hissetmenizi sağlayan en güçlü baharatlardan. Üstelik sıcak içeceklerin de en iyi eşlikçisi. Eğer sabahları sert bir kahve içmeden güne başlayamayanlardansanız, kahvenize bir miktar tarçın atarak hem tadını hem de yoğunluğunu artırabilirsiniz. Ayrıca beslenme rutininize işlenmiş şeker dahil etmeyi sevmiyorsanız tarçın, kahvenizi tatlandırmak için de iyi bir yöntem. Diğer yandan sinüsleri temizlediği ve kalsiyum, magnezyum gibi mineraller bakımından zengin olduğu için tarçın, sağlığınız açısından da oldukça faydalı.

Tarçınlı filtre kahve yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; tarçın, su ve kahve. Tercihinizi toz ya da çubuk tarçından yana yapmak tamamen size kalmış. Ancak tercih ettiğiniz tarçın türüne göre miktarı değiştirmeniz gerekebilir. Eğer kahvenizi bir french press’te yapacaksanız çekilmiş kahvenizden 2 tatlı kaşığı koyup üstüne yarım çay kaşığı toz tarçın ya da yarım tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz. Daha sonra üzerine bir kupa sıcak su ekleyip yaklaşık 4 dakika demlemeye bırakabilirsiniz. Ve sabahları sizi uyandıracak aromatik tarçınlı filtre kahveniz hazır!

Tatlı Kahve Severlere: Caramel Macchiato

Caramel macchiato; kremalı, tatlı kahvelerin en lezzetlileri arasında geliyor. Özellikle yoğun tatlı kahve seviyorsanız caramel macchiato tam size göre. Ancak genellikle sunumu güzel olan kahvelerin evde yapılamayacağı düşünülüyor. Sizin için hazırladığımız caramel macchiato tarifiyle evde gelen tatlı kahve krizini elinizdeki malzemelerle çözebilirsiniz.

Öncelikle işe 1 fincan filtre kahve hazırlamakla başlayın. Dilerseniz filtre kahvenizi french press’te yapabilirsiniz ancak bir kahve makineniz varsa filtre kahvenizi hızlıca makinenizde de demleyebilirsiniz. Kahveniz demlendikten sonra içine oda sıcaklığında beklemiş 1 çorba kaşığı krema ve dilediğiniz kadar şekeri koyup karıştırın. Üstüne hazır krem şanti ve karamel sos döktükten sonra bir baristanın elinden çıkmış gibi hissettirecek caramel machiato’nuz hazır.

Soğuk Kahve Sevenlere: Iced Latte

Hangi mevsimde olursanız olun soğuk kahveden vazgeçemeyenlerden misiniz? O halde sizin için hazırladığımız buzlu latte tarifine bayılacaksınız. Üstelik bu tarif, kahve makinesinin haznesinde kalan ve dökülen filtre kahveyi değerlendirmek için de oldukça iyi bir yöntem.

Lezzetli bir buzlu latte yapmak için işe bir buz kalıbı alarak başlayın. Küp şeklindeki buz kalıplarının içini ılık filtre kahveyle doldurup kalıbı buzdolabında donmaya bırakın. Canınız soğuk kahve çektiğinde bir kupanın 4’te 3’ünü dolduracak soğuk sütün içine daha önceden dondurduğunuz filtre kahve küplerini atın. İşte buzlu latteniz hazır! Bu hızlı ve lezzetli tarifi biraz tatlandırmak için bal, tarçın ya da krem şantiden yararlanabilirsiniz. Yanına sevdiğiniz atıştırmalıkları da koyarak servis ederseniz değmeyin keyfinize!

Çikolata Severlere: Çikolata Ezmeli Kahve

Kahve ve çikolata her zaman harika bir ikili. Peki ya çikolata kahvenin yanında değil de içinde servis edilse nasıl olur? Özellikle çikolata ezmesi seviyorsanız bu tarif tam size göre. Üstelik evdeki malzemelerle hazırlaması oldukça kolay olduğu için dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.

2 kaşık sürülebilir çikolata ezmesi, 1 kupa ılık süt, 1 çay kaşığı instant kahve ve dilediğiniz kadar şeker, çikolata ezmeli kahve yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler. Tüm malzemeleri her zaman kullandığınız rondonun içine koyup süt köpürene kadar karıştırın. Bol köpüklü, çikolatalı kahveniz hazır!

Eğer siz de büyük kahve tutkunlarındansanız evde kahve yapmak için birkaç basit malzemeye sahip olmanız yeterli. Dilerseniz uygun fiyatlı kahve makineleri ve french pressler için kupon.net üzerinden alabileceğiniz indirim kodları ile alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.