Fahrettin Koca'dan 'maske' açıklaması: Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler ama satış söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczanelerde parayla maske satışının olmayacağını açıkladı.

Fahrettin Koca'dan 'maske' açıklaması: Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler ama satış söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından maske satışının yasaklanması hakkında açıklama yaptı.

Fahrettin Koca, "Eczanelerde maske satışı parayla, cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle, asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler ama satış söz konusu değil." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Maskeyi takarak güvende olduğumuzu hissedip dışarı lütfen çıkmayalım. Maske, zorunlu dışarı çıkma durumu söz konusuysa olmalı. Esas hedef evde kendimizi izole etmek olmalı. Sosyal mesafeye mutlak uymalıyız.

Tekrarlayan testlerin olduğu doğru. 222 binde bu oranın toplamda yüzde 10'u geçmediğini biliyoruz. Büyük oranlı bir tekrar olmadığını söylemek istiyorum.

Üyelerimizde sağlık sorunu olan herhangi bir üyemiz yok. Pozitif olan sağlık üyemizle de bugün görüştüm. Herhangi bir sorunu olmadığını söyleyebilirim.

Eczanelerde maske satışı parayla, cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle, asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler ama satış söz konusu değil. Vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı konusunda da yoğun bir gayret içerisindeyiz.

İlla maskeyi gidip almanız gerekmiyor. DSÖ de sitesine koydu. Çok rahatlıkla kendimiz sentetik olmayan pamuklu bezden çok rahatlıkla bu maskeyi yapabiliriz. Sitemizden de takip edebilirsiniz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca Para