Sistem açıldı... Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden yapılan başvuruyla herkes haftada 1 paket maske alabilecek. e-Devlet üzerinden maske siparişi nasıl verilir? Başvurunun nasıl yapılacağına ilişkin detaylar haberimizde.

Sistem açıldı... Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz maskeler için başvurular e-Devlet'ten online olarak başladı.

İlk etapta ePTTAVM'den yapılan ücretsiz maske başvuruları 6 Nisan itibariyle e-Devlet kapısı üzerinden yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmasıyla birlikte, online ortamda e-Devlet üzerinden tüm vatandaşlara ücretsiz olarak maske temini sağlanacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; "Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı, parayla maske satışı yasaktır." demişti.

Hizmet kullanılırken yurttaş kendisi ve aynı hanede bulunan aile bireyleri için ücretsiz maske talebinde bulunabilecek.

ÜCRETSİZ MASKE İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sistem açıldı... Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

Online başvuru sayfasında yurttaşları "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları karşılayacak. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekiyor.

Son olarak sistem tarafından başvuran kişiye şu metin onaylatılıyor;"Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum."

Yurttaşların her hafta "1" paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor. Öte yandan maskelerin PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacağı da sitede yer alan bilgiler arasında.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşlar ise sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan dolayı, ücretsiz maske hizmetinden yararlanamıyor. Yoğun talep üzerine sitede yoğunluk yaşanıyor.

https://basvuru.turkiye.gov.tr/

Etiketler
Koronavirüs Türkiye e-Devlet