Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ölüm orucuna başladı

Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal sürdürdükleri açlık grevini ölüm orucuna çevirdi.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ölüm orucuna başladı

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın 5 Şubat’ta başladıkları açlık grevini ölüm orucuna çevirdikleri açıklandı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü öncesinde internet üzerinden yapılan basın açıklamasına Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, CHP milletvekili Turan Aydoğdu, HDP milletvekili Züleyha Gülüm, Avukat İnisiyatifi’nden Fikret İlkiz, Adalet için Hukukçular’dan Özgür Urfa, Avukatlar Sendikası’ndan Selin Aksoy, Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Gazi Uzun, Demokrasi İçin Hukukçular’dan Yıldız İmrek ve ÖHD Eş Genel Başkanı Ayşe Acinikli katıldı.

ADALET TALEBİNE SAHİP ÇIKILSIN ÇAĞRISI

Basın açıklamasını Ümit Büyükdağ okudu. Büyükdağ, “Hukukun olmadığı, yargılamaların birer parodiye dönüştüğü, binlerce tutuklu ve hükümlünün hapishanelerde ölüme terk edildiği bir ülkede bugün avukatlar günü. Bu şartlar altında hiçbir kutlamayı kabul etmiyoruz! 8 meslektaşımız, derneğimizin başkanı da dahil olmak üzere bugün hala hapishanede. Kendileri ile görüşme olanaklarımız gün geçtikçe sınırlanıyor.

Dördü bugüne kadar açlık grevini sürdürmekteydi. Sağlıkları için endişeliyiz. Onlar da taşıdıkları yük yetmezmiş gibi bizlerin, ailelerinin, müvekkillerinin sağlıkları için endişeli. Meslektaşlarımızın talepleri çok net. İlk günden beri paylaşıyoruz. En özlü ifadesi ile adalet istiyorlar. Bugün 5 Nisan, Ebru ve Aytaç ölüm orucunda! Tüm duyarlı kamuoyuna çağrımız, ölümlere engel olmak için, adalet talebine sahip çıkmalarıdır.”

Etiketler
Grev