Rize Valisi Kemal Çeber: Rize'ye mübarek topraklara ziyaretinizi erteleyin

Rize Valisi Kemal Çeber, yaklaşan çay hasadı sezonu nedeniyle büyükşehirlerde yaşayan Rizelilere, "Rize seyahatinizi lütfen biraz erteleyin" çağrısında bulundu.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı açıklamada yaklaşan çay hasat sezonu nedeniyle çaylık alanlarda gübreleme çalışması için büyükşehirlerden gelmeye çalışanlara seslendi.

Vali Çeber, "Özellikle Rize dışında yaşayan hemşehrilerimizden bir istirhamım var. Biliyorum hepiniz mübarek toprakları çok seviyorsunuz. Ama bu yıl Rize seyahatinizi lütfen biraz erteleyin. Çay sektöründeki bileşenler ve diğer yetkililer açıkladı ki gübreleme faaliyeti ikinci sürgün öncesi yapılması mümkün.

Dolayısıyla herkesin evinde ve bulunduğu yerde kalmasının ana prensip olduğundan hareketle eğer seyahate çıkacaksınız çok zorlu bir seyahat olacağını hatırlatalım. Her yerde kontrollerden geçirileceğinizi ve eğer ki Rize'ye ulaşırsanız burada da 14 gün evinizde karantinada kalma zorunluluğunuz olduğunu bilmenizi rica eder ve bulunduğunuz yerde kalmanızı Rize'mizin sağlığı için istirham ederim" dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Rize Ağrı