Akit yazarı koronavirüs için yardım toplayan CHP'li belediyelere 'Çakallar' dedi

"Devlet, gerek yardımın toplanmasını, gerek dağıtılmasını çakallara bırakmamak için, organizatörlük görevini üstlenmiş."

Akit yazarı koronavirüs için yardım toplayan CHP'li belediyelere 'Çakallar' dedi

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin açıkladığı 100 milyar liralık destek paketinin ağırlıklı bölümünün iş dünyası için sağlanacak kolaylıklar oluturması üzerine harekete geçen CHP'li bazı belediyeler, salgın nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlara yardım için kampanya başlatmıştı.

Ancak CHP'li belediyelerin başlattıkları kampanyadan günler sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Biz Bize Yeteriz' diyerek bir kampanya başlatması üzerine CHP'li belediyelerin kampanyaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı.

CHP'li belediyelerin yardım kampanyalarının yasaklanmasını savunan Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP'li belediyerler için isim vermeden 'çakallar' dedi.

Karahasanoğlu, "Devlet, bulaşıcı hastalık sebebi ile mağdur olma ihtimali bulunan vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere yardım kampanyası başlatmış. Gerek yardımın toplanmasını, gerek dağıtılmasını çakallara bırakmamak için, organizatörlük görevini üstlenmiş." diyerek hem yasak kararını savundu hem de vatandaşlara ulaştıtrılmak üzere yardım toplayan CHP'li belediyeleri 'çakallıkla' suçladı.

Etiketler
Mamak