Ahmet Hakan da 'biz bize yeteriz' dedi: Bir şeyler yapmak isteğiyle yanıp tutuşuyorduk

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyasına desek veren Ahmet Hakan, belediyelerin kampanyasının engellenmesinin doğru olduğunu da üstü kapalı olarak savundu.

Ahmet Hakan da 'biz bize yeteriz' dedi: Bir şeyler yapmak isteğiyle yanıp tutuşuyorduk

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadelede kullanılmak için yardım kampanyası başlatırken CHP'li belediyelerin başlattıkları kampanyalar ise İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında yardım konusunda en doğru adresin devlet olduğunu belirttiği yazısınsa, "Bir kampanya düzenlense de hepimiz gelirimize göre küçük büyük bağışlar yapsak diye üşünüyorduk. Böyle bir kampanyayı... En iyi, en düzenli, en organize, en güvenilir şekilde yapacak kurum tabii ki devletimiz olacaktı. Bu açıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ve ilk adımını attığı kampanya, bu ihtiyaca tam da karşılık gelen bir kampanya oldu." diye yazdı.

Ahmet Hakan, "Fakat bu kampanyayla ilgili olarak devletimizin, şu soruları yanıtlamasında çok büyük yarar var" diyerek şu soruları da sordu:

- Bu bağışlar kimlere, nasıl gidecek?

- Bağışların gideceği kişiler, hangi kriterlere göre belirlenecek?

- İhtiyaç sahipleri nasıl belirlenecek?

- Kime hangi oranda yardım edilecek?

- Yardımın organizasyonunu illerde, ilçelerde kimler yapacak?

- İşini kaybetmek durumunda kalan vatandaşlarımıza da yardım edilecek mi?

- Korona nedeniyle borçlarını ödeyemez duruma düşenlere el uzatılacak mı?

Devletimiz vakit kaybetmeden bu sorulara açık, şeffaf, net cevaplar verirse...

Özellikle şu iki şeyin sağlanması mümkün olacaktır:

- BİR: Bu fedakâr, bu cefakâr, bu dayanışmacı millet, çok daha coşkulu, çok daha katılımcı, çok daha gönül rahatlığıyla yardıma koşacaktır.

- İKİ: Bu kampanyayı daha başlamadan boğmaya kalkışan, bu dayanışmanın önünü kesmeye çalışan zihniyetin beslenme kaynağı şak diye kesilecektir.

Yazının tamamı için

Etiketler
Erdoğan'ın bağış kampanyası Ordu Ahmet Hakan Salgın