İzmir Tabip Odası'ndan 'koronavirüs vakaları' iddiaları hakkında açıklama

İzmir Tabip Odası, kurumun ismi ve logosu kullanılarak yapılan asılsız koronavirüs paylaşımları hakkında uyarılarda bulundu.

İzmir Tabip Odası'ndan 'koronavirüs vakaları' iddiaları hakkında açıklama

İzmir Tabip Odası, kurumun ismi ve logosu kullanılarak İzmir'deki koronavirüs vakaları hakkında yapılan asılsız paylaşımlar hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada söz konusu paylaşımların İzmir Tabip Odası'na ait olmadığı ifade edilirken "Toplumun doğru bilgilenmesi adına, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımlar dışında, İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanarak yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bugün İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanarak yapılan “Mavişehir, Bostanlı, Çiğli bölgelerinde çok fazla sayıda koronavirüs vakası mevcut olduğu, apartmanlarda ayrı dairelerde izole olan vatandaşlara dahi yüksek bulaşın olduğu tespit edilmiştir…” şeklindeki paylaşım Odamıza ait değildir.

Ülkemiz Covid-19 salgını ile mücadele etmektedir. Hassas bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde, halkımızın doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

İzmir Tabip Odası, sürecin başından bu yana sağlık çalışanlarını ve halkımız bilgilendirmeye yönelik çok sayıda paylaşım yapmıştır. İzmir Tabip Odası olarak yaptığımız bilgilendirmeleri, web sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşıyoruz.

Bu nedenle, toplumun doğru bilgilenmesi adına, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımlar dışında, İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanarak yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istiyoruz.

Hukuka aykırı şekilde, bilgimiz ve onayımız dışında İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanan kişiler hakkında gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İzmir