Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin cezası onandı

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan gaz fişeği ile hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş'a verilen 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası onandı. Kuş kararın ardından tutuklandı.

Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin cezası onandı

Haziran 2013’te Gezi Direnişi eylemlerinde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin aldığı hapis cezası kesinleşti.

Avukat Hatice Can, karar sonrası kişisel hesabından şu açıklamayı yaptı.

“1 – Yargılama olayın olduğu Antakya’da değil Balıkesir’de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. Yargılama yapan mahkeme olay yerinde keşif dahi yapamamıştır. Her duruşma için 1200 km yolu gidip gelmek zorunda bırakıldık

2- Kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden alması gereken cezayı almamıştır. #AbdullahCömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur.


3- Dosyada ceza alan kişi sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün gaz kullanımı konusunda emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken, başka kimse yargılanmamıştır.”

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Mart 2016’daki kararıyla, polis Kuş’u ‘kastın aşılması suretiyle öldürmek’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından dava yine aynı mahkemede görülmüştü.

Sanık polis Ahmet Kuş’a “bilinçli taksirle öldürmekten” 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmiş ancak hapis cezası kesinleşmemiş sanık polis 2013’ten beri tutuksuz yargılanmaktaydı.

Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin cezası onandı - Resim : 1

Etiketler
Hatay Hapis cezası Polis