Yarkadaş: 'İran'da mahsur kalan 77 yurttaşımız Türkiye'ye giriş yapmaya başladı'

Gazeteci Barış Yarkadaş, akşam saatlerinde feryatlarını duyurduğu 77 Türk'ün İran sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını duyurdu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, İran'dan Türkiye'ye dönmeye çalışan 77 Türk'ün Gürbulak Sınır Kapısı'nda mahsur kaldığını duyurmuş ve yetkililerden yardım istemişti.

Kapılar kapatıldığı için Türkiye - İran sınırında mahsur kalan 77 Türk adına kendisini arayan yurttaşların feryadını duyuran Yarkadaş, mağduriyete ilişkin fotolar ve videolar da yayınlamıştı.

CHP'li Yarkadaş, saat 00.30'da attığı twitte ise mahsur kalan Türklerin, yetkililerin girişimi sonucu Türkiye sınırından giriş yapmaya başladığını duyurdu.

İran'da mahsur kalan Türk vatandaşları 01.45'te çadırlara yerleşmeye başladılar.

Yurttaşların sınıra kurulan Sahra Çadırı'nda ilk kontrollerinin yapıldığını yazan Yarkadaş, "Otelde mahsur kalan Türkler, çok zor saatler geçirmişler. Otel yöneticileri pek dostane bir tavır göstermemiş. Bu çok üzücü" ifadesini kullandı.

Öte yandan Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

İran - Türkiye sınırında mahsur kalan 77 yurttaşımız ülkemize girdikten sonra ilk kontrolden geçti. Ardından ise Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurulan Sahra Çadırları'na yerleştirilmeye başlandı. Yurttaşlarımız, kendilerini merak edenler için bu fotoğrafı paylaşmamı istedi.

Yarkadaş: 'İran'da mahsur kalan 77 yurttaşımız Türkiye'ye giriş yapmaya başladı' - Resim : 2

Yarkadaş: 'İran'da mahsur kalan 77 yurttaşımız Türkiye'ye giriş yapmaya başladı' - Resim : 3

Yarkadaş: 'İran'da mahsur kalan 77 yurttaşımız Türkiye'ye giriş yapmaya başladı' - Resim : 4

Etiketler
Koronavirüs Barış Yarkadaş İran Türkiye