Zehra'yı intihara sürükleyen erkek beraat etti!

Antalya’da yaşayan 19 yaşındaki Zehra Demir’i tehdit eden ve intihara sürükleyen Süleyman Taruk isimli erkeğin yargılandığı dava bugün Antalya 4. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkeme Taruk'un beraatine karar verdi.

Zehra'yı intihara sürükleyen erkek beraat etti!

Antalya’da yaşayan 19 yaşındaki Zehra Demir’i tehdit eden ve intihara sürükleyen Süleyman Taruk isimli erkeğin yargılandığı dava bugün Antalya 4. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkeme Taruk'un beraatine karar verdi.

Baba Demir, "Kararı kabul etmiyoruz, Zehra geri gelmeyecek ama başka canlar yanmasın diye mücadele edeceğiz" dedi.

Birgün'den Seda Balmumcu'nun haberine göre, Antalya’da 28 Eylül 2018 tarihinde, Zehra Demir ve ailesinin yaşadığı evin önüne bıçakla gelip tehditler savuran ve Zehra Demir’i intihara sürüklemekle suçlanan Taruk’un yargılandığı davaya Ailenin avukatı Hadi Cin, Demir Ailesi ve Antalya Kadın Platformu üyeleri katılı.

Sanık Taruk hakkında beraat kararı verilmesinin ardından açıklama yapan avukat Hadi Cin, "Bunu kabul etmiyoruz. Daha önce bütün delilleri mahkemede tartıştık" dedi.

"Kamu vicdanı bunu kabul etmez. Zehraya karşı yaptığı tüm fiiller cezasız kaldı. Asla vazgeçilmemesi gereken işlerden biri bu. Biz mutlaka sonuç alacağız" diyen Cin, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanık maalesef elini kolunu sallayarak geziyor. Gencecik bir kızın hayatına malolan bu tabloyu mahkeme, intihara mecbur etme suçu olarak görmedi. Zehraya karşı hiç mi suç işlenmedi? Düğün salonunda darp etme, taksi ile takip etme, evin kapısına bıçakla dayanmada hiç suç yok öyle mi? Bu kadarı hukuken de vicdanen de kabul etmiyoruz."

ZEHRA GERİ GELMEZ AMA BAŞKA CANLAR YANMASIN

Baba Demir ise "Biz bu kararı kabul etmiyoruz" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Bu adam Zehra ile ilgili bir gün bile içeride tutulmadı. Eğer vicdanları rahatsa kendilerini benim yerime koysunlar. Bir baba devletten ne ister, adaletten ne bekler? Bu işin peşini bırakmıyoruz. Zehra geri gelmeyecek ama bu dava örnek olsun. Bir can yandı başka canlar yanmasın"

ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK

Antalya Kadın Platformu adına konuşan Songül Şarklı "Hem Zehra için hem de şiddete uğrayan tüm kadınlar için adalet talebimizi yinelemeye devam edeceğiz" dedi. "Çok açık bir hukuksuzluk ve vicdansızlık var" diyen Şarklı, "19 yaşında bir genç kadın tehdit ediliyor, darp ediliyor, sokağa çöp atamaz hale getiriliyor ve bu durumdan beraat çıkıyor. Bunu ne insanlık değerlerine ne adalete sığdırmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Şarklı sözlerine şöyle devam etti:

"Bu insanı tekrar salıyorsunuz ve benzerlerine de 'Buyrun yapın, ceza almayacaksınız' cesaterini veriyorsunuz. Bu kararı şiddetler kınıyoruz. Hem Zehra için hem de şiddete uğrayan tüm kadınlar için mücadeleye devam edeceğiz. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz."

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu adına konuşan Songül Başkaya ise şu ifadeleri kullandı:

"Benzer davalara emsal oluşturacak bir karar bekliyorduk bir kez daha vicdanlarımız sızladı. Açık bir şekilde intihara zorlanarak işlenen bir cinayet var. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Adalet mücadelemiz son bulmayacak"

Etiketler
Antalya Mahkeme Tehdit