Sahte UNESCO ödülüyle belediyeleri böyle çarpmışlar!

AKP'li belediyelerin aldığı “çakma” UNESCO ödüllerinin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Sahte UNESCO ödülüyle belediyeleri böyle çarpmışlar!

Belediyelerin Ankara’da bulunan bir enstitü tarafından UNESCO merkezinden verilen ödüllere para ödemesi skandalının ayrıntıları ortaya çıktı. Ödül törenini düzenleyen enstitü, belediyelere e-posta atarak para istedi.

Belediyelerin aldığı “çakma” UNESCO ödüllerinin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Ödül törenini düzenleyen Kent Araştırmaları Entitüsü’nün belediyelere gönderdiği ve para istediği e-postaya BirGün'den İsmail Arı ulaştı.

Gönderilen yazıda, “Ödül töreni organizasyon firması olan Adamor Şirketi’nin belirtilen hesaplarına 90 bin TL artı KDV’nin en geç 11 Aralık 2019 günü mesai bitimine kadar yatırılması ve ödeme dekontunun e-posta ile gönderilmesi gerekmetedir” denildi.

Enstitü, belediyelere gönderdiği e-postada, “Ödül töreni ve organizasyon paketi karşılıklı sorumluluk esasları” başlığı altında altı madde sıraladı. Gönderilen yazıda, “Bu protokol ödül töreni organizasyonu, ‘ücretlendirme’ ve sorumluluk esaslarını kapsar” denildi.

Gönderilen yazının dördüncü maddesinde “Ödül töreni organizasyon paketi kapsamında yapılacak proje sergisi, tanıtım ve organizasyon hizmetleri ‘ödül alan kuruluş tarafından’ karşılanacaktır” denilerek belirtilen hesaba para yatırılması istendi.

BİZ PARA ÖDEMEDİK

CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nden BirGün’e yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Bizden de bu ödülün organizasyon ve tanıtımı için 90 bin TL artı KDV istediler. Bu ödül nedir, ne değildir diye araştırdık ve para ödemeyi doğru bulmadığımız için ödeme yapmadık. Şirket, ‘bize ödeme yapmazsanız ödülü Ankara’da alabilirsiniz’ dedi.”

BELEDİYE 106 BİN TL ÖDEDİ

AKP'li Bursa Osmangazi Belediyesi, ödül törenin tanıtımı ve organizasyonu için Adamor Şirketi’ne 106 bin TL ödedi. Belediyenin şirkete yaptığı 106 bin TL’lik ödemenin gerekçesi ise “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Projesine verilecek ödül, tanıtım ve katılım organizasyonu bedeli olarak Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’ne 106 bin 200 TL ödeme yapılmıştır” şeklinde oldu.

Etiketler
UNESCO