'Osman Kavala'yı beraat ettiren de, tutuklatan da Erdoğan'dır'

Ahmet Şık, "Osman bey'i bir kez daha aynı dosyadan tutuklatan kişi yine Erdoğan'dır, tıpkı dün beraat ettiren kişi olduğu gibi. Osman Kavala bir siyasi rehinedir. İktidardaki ömrünü uzatmaya çalışan bir mafyanın rehinesi haline gelmiştir" dedi.

Osman Kavala'ya verilen tutuklama kararının ardından açıklama yapan HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, "Ben iddia ediyorum. Osman bey'i bir kez daha aynı dosyadan tutuklatan kişi yine Erdoğan'dır, tıpkı dün beraat ettiren kişi olduğu gibi. Osman Kavala bir siyasi rehinedir. İktidardaki ömrünü uzatmaya çalışan bir mafyanın rehinesi haline gelmiştir" dedi.

HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık ve CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin önünde Osman Kavala için verilen tutuklama kararının ardından açıklama yaptı.

Ahmet Şık, "Ben iddia ediyorum. Osman bey'i bir kez daha aynı dosyadan tutuklatan kişi yine Erdoğan'dır, tıpkı dün beraat ettiren kişi olduğu gibi. Dünkü beraat kararını verdiren de Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi iktidardı. Bugünkü tutuklama kararı veren de aynı irade ve aynı kişidir. Şimdi o kararı veren hakim savcılarla ilgili kripto FETÖ'cü oldukları iddiasıyla bir inceleme başlattırdılar. Erdoğan'a rağmen verilemeyecek bir kararın altında imzası varsa o insanların, o zaman burada FETÖ'cünün kim olduğunu ben size söyleyeyim. Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. Bundan yana kimsenin kuşkusu olmasın. Osman Kavala bir siyasi rehinedir. İktidardaki ömrünü uzatmaya çalışan bir mafyanın rehinesi haline gelmiştir. Benim sözüm bu kararlara imza atan hakim savcılara. Bu bir tehdit değil, altını çizerek söylüyorum. Şu an 2 binin üzerinde hakim savcı FETÖ'nün üyesi olduğu iddiasıyla tutuklular. Ben bu hakim savcılara bunu hatırlatıyorum. İlanihaye bu iktidar, bu düzeni devam ettiremeyecek, ve şu an bu kararları alanlar, bu iddianameleri yazanlar kendi iddianemelerini hazırlıyorlar. Bu ve benzeri komploları kuranlar, yürütenler, emri verenler her kimse aynı muameleyle kendileri karşılacaklar. Ama ben inanıyorum ki umarım, hukuğun üstünlüğüne inanan bir yargının elinde yargılanırlar. Hiç kimse bundan kaçamayacak" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Osman Kavala Ahmet Şık Mafya