Maaşını alamayan işçinin isyanı: Polis bile haksızın yanında

İstanbul Teknopark’ta, maaşlarını alamayan ve inşaattan çıkmayan 20’den fazla işçi bugün dışarı çıkarıldı. Polisler tarafından inşaat alanının dışına çıkarılan işçilere yeniden içeri alacağız denildi. İçeriye alınmayan işçiler eylem başlattı.

Pendik’te yapımı süren İstanbul Teknopark’ta, alacaklarını tahsil edemeyen ve inşaattan çıkmayan 20’den fazla işçi bugün dışarı çıkarıldı. Polisler tarafından inşaat alanının dışına çıkarılan işçilere yeniden içeri alacağız denildi. İçeriye alınmayan işçiler eyleme başladı.

ANKA'nın haberine göre Teknopart’ta iki firma, 50 bin metrekarelik bir alandaki “kaba inşaatın” yapımı için anlaşma imzaladı. Ancak bir süre sonra taşeron firma ile diğer firma arasında anlaşmazlık çıktı.

Maaşını alamayan işçinin isyanı: Polis bile haksızın yanında - Resim : 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Teknopark'ın 2. Etap açılışını yapmıştı

Taşeron firmanın sahibi Ali Dikmen, anlaşma gereği 7 ay önce başladığı çalışmayı 120 çalışanı ile birlikte istenilen zamanda bitirdiğini ancak anlaştığı firmadan alacaklarını tahsil edemediğini söyledi.

120 işçisinin maaşının ödemesinin yapılmadığını bunun yanı sıra 500 bin TL’lik teminat çeki ile inşaat alanında bulunan ve yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan inşaat malzemelerine de el konulduğunu iddia eden Dikmen mahkemeye başvuracağını bildirdi.

İki firma arasında çıkan bu anlaşmazlık yüzünden içeride bulunan işçilerin de dışarıya çıkamadığını anlatan Dikmen yaşananları şöyle anlattı:
“Alacaklarımızı tahsil edemediğimiz için karakola gidip şikayette bulunduk. Ardından bizim içeriye girişimizi engelledi. Yaptığımız inşaatın alanında kalmaya çalışıyoruz, çünkü kapılardaki güvenliklere talimat vermişler. Dışarıya çıktığımız zaman içeriye alınmıyoruz. Bizi dışarıya çıkarmak için de iki gün önce çevik kuvvet polisi gönderdiler. Bize her türlü oyunu yaptılar. İşçilerimin yemeklerini bile kesmişler. Ben işçimin yanındayım. Bu iki aylık süreç içerisinde de yanında olmaya çalışıyorum. 2 aydır burada yatıp kalkıyorum.”

2 milyon TL’lik inşaat malzemesinin ve iskelesinin başka bir inşaat firmasına satılmak istediğini öne süren Dikmen, şöyle devam etti:
“İfade vermek için karakola gitmiştim, ancak şimdi güvenlik, talimat olduğunu söyleyerek beni içeriye almıyor. İçeride yaklaşık 20 ye yakın işçim var onlara yemekte verilmiyor, tel örgü dışından kendilerine yemek veriyoruz.”

PARALARINI ALAMAYAN İŞÇİLERİ POLİS TEKNOPARK'TAN ÇIKARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir bölümünün açılışını yaptığı, Pendik’te 2.5 milyon metre karelik alanda yapımı süren Teknopark’ta, Teknopart’ta iki firma, 50 bin metrekarelik bir alandaki “kaba inşaatın” yapımı için anlaşma imzalamıştı. Ancak bir süre sonra taşeron firma ile diğer firma arasında anlaşmazlık çıktı. Müteahhitlerden Ali Dikmen, 120 işçisinin maaşının ödemesinin yapılmadığını bunun yanı sıra 500 bin TL’lik teminat çeki ile inşaat alanında bulunan ve yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan inşaat malzemelerine de el konulduğunu söylemişti.

Bunun üzerine 20'ye yakın işçi inşaat alanında kalmaya başlamıştı. Çıkarsak bir daha içeriye giremeyiz ve malzemelerimizi alamayız diyen işçler dün akşam polis tarafından inşaat alanında çıkarıldı. İnşaat alanı dışına çıkarılan işçiler eylem başlattı. Malzemelerin de içeride kaldığını belirten işçiler haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.

"POLİS BİLE HAKSIZIN YANINDA"

Teknopark'ta işçilerin direnişinepolisin müdahalesini kayda alan bir işçi"Polis bile haksızın yanında" diyerek duruma isyan etti.

Etiketler
Polis