Vefa Salman'dan Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturmasına ilişkin açıklama

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanı tarafından muhasebe kayıtlarında yapılan usulsüz işlemlerin tespiti sonrasında başlayan süreç ile ilgili Belediye Başkanı Vefa Salman konuya ilişkin açıklama yaptı.

Vefa Salman'dan Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturmasına ilişkin açıklama

Yalova Belediyesi'ndeki zimmete para geçirme olayı, Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Reşat Elgin'in kayıplara karışmasıyla ortaya çıktı.

Belediye kasasından yüklü miktarda parayı, belli aralıklarla paravan bir şirkete aktardığı anlaşılan Reşat Elgin hakkında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, paraların aktarıldığı paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi gözaltına alındı. Bilgi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuya ilişkin açıklama yaptı.

Salman'ın açıklaması şu şekilde:

Yalova Belediyesinde yaklaşık 1 haftadan beri medya üzerinden ısrarla sürdürülen yanlış bir algı politikası ve bugün o birimden sorumlu başkan yardımcımın tutuklanma sürecine kadar gelen olayın tarafımdan açıklanma zorunluluğu doğmuştur. Şunu açık ve net söylüyorum adli süreç devam etmektedir.

Biz 2014 yılından beri Yalovalıların kamunun parasına sonuna kadar sahip çıktık. Koruduk, kolladık. Harcarken bile 1 liranın dahi hesabını yaptık. Bunu açık ve net bir kez daha bilinmesini istiyorum. Yalovalı hemşehrilerim bunu çok yakından biliyorlar. Ancak medyada başka başka taraflara çekilmek istenen konuların doğru olmadığını da Yalovalılar bizi tanıdığından yakında biliyor. Fakat Yalova Belediyesi’nde görev yapan insanların zan altında bırakılması beni bu açıklamayı yapmaya zorunlu bırakmıştır. Burada yapılan yolsuzluk öyle anıldığı gibi 22 milyonluk bir rakam olması mümkün değildir. 2001 yılından beri Yalova Belediyesinde görev yapan Mali hizmetler Müdürlüğünde çalışan harcama yetkilisi bir personelin Sayıştay’ın uzman denetçilerinin dahi tespit edemeyeceği bir profesyonellikle, ki bu denetçiler 6 ayda bir Yalova Belediyesini gelip denetlemektedirler.

Profesyonelce yöntemle evrak üzerinde sahtecilik yaparak 2018 yılı nisan ayından 2020’nin 23 Ocak tarihine kadar bu güne kadar arkadaşlarımızın tespit ettiği 41 kez toplamda 1 milyon 428 bin lira Yalova Belediyesini dolandırmıştır. Yalova Belediyesinin parasını hiç etmiştir. Bu konunun siyasi malzeme yapılmasını mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal edilmesi son derece manidardır. Olayın bu tarafı da vardır, düşündürücü tarafı da vardır. Ama idari tarafı, duygusal tarafı benim için önce gelmektedir. Çünkü bu işin doğrusu açık ve nettir. Bu yolsuzluğu tespit eden mali işler müdürlüğü personelimizdir. Bilgi bana verildiği anda hemen gerekli talimat arkadaşlara verilmiştir. İdari soruşturma, belediye içerisinde başlatılmıştır. Muhakkik atanmış ve ardından hemen gerek Emniyet Müdürlüğüne gerekse Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Gelinen nokta itibariyle Yalova Belediyesi dimdik ayaktadır. Kamunun parası bize emanettir. 2014 yılından beri 1 Lirası’nı dahi hesap ederek kuruşu kuruşuna Yalova’nın parasını, Yalovalının parasını, kamunun parasını koruduk, kolladık, kollamaya da devam edeceğiz. Partimizin ilkelerinde ilk önce bize öğrettiği budur. Bu şekilde sosyal demokrat ilkelerle devam ettik ve devam edeceğiz. Ben Yalova Belediye Başkanı olarak kamuoyuna bu bilgileri açıklamak zorunda olduğumu ifade etmiştim. Çünkü kamuoyunun birinci ağızdan Yalova Belediye Başkanı’ndan doğruları öğrenmesi gerekiyordu. Doğru, benim iki dudağımın arasından çıkandır. Bazı maksatlı, yandaş medyada yazıldığı, konuşulduğu ve sosyal medyada ne yazık ki abartıldığı gibi değildir. Altını bir kez daha çiziyorum. Bugün itibariyle benim arkadaşlarımın, benim talimatımla ortaya çıkardığı yolsuzluğun miktarı 1 Milyon 428 Bin TL’dir ve bu 41 seferdeki işlemde cereyan etmiştir.

Bunun böyle bilinmesini istiyor. Kamuoyunu saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Etiketler
Yalova Soruşturma Vefa Salman Yalova Belediyesi