Bakan Fahrettin Koca Çin'den gelenlerin son tahlil sonuçlarını açıkladı: Karantina sona erdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilerek Ankara'ya getirilen 42 kişi için 14 günlük karantina süresi doldu. Karantinada bulunan 42 kişi vatandaşımızın bugün son çıkan tahlillere göre herhangi bir virüse rastlanılmadı'' dedi.

Bakan Fahrettin Koca Çin'den gelenlerin son tahlil sonuçlarını açıkladı: Karantina sona erdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da karantina sürecine ve gözetim altında tutulan 42 vatandaş hakkında açıklama yaptı.

Corona virüsü salgının yayıldığı Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilerek Ankara'ya getirilen 42 kişi için 14 günlük karantina süresi doldu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar,

''14 günlük zaman dilimde hastalık bulgusu yoktu. İlk günden itibaren 3 günlük aldığımız tetiklerde bir bulguya rastlanmadı. Bugün çıkan sonuçların negatif olduğu yani koronavirüsüne rastlanmadığını rahatlıkla söyle biliriz. 42 yolculardı. Ben kendileri ile bütün vatandaşlarımızla görüştüm. 5 tane de çocuğumuz vardı. Bundan sonraki süreçte de normal hayatlarına devam edecekler. Yurt dışında olan vatandaşlarımız 1 gün daha kalmak istediklerini belirttiler.

"Kırgızistan ve Özbekistan bizden kit istedi. Türkiye'de kit üretiminde sorun olmayacağını söyle biliriz. Bu kit 90 ila 120 dakika arasında sonuç verebiliyor. Önümüzdeki günlerde de yurtdışına talebi karşılamak üzere yapılmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Termal kamera uygulamasının yetersiz olduğu eleştirilere yönelik ''DSÖ'nün önerdiklerinden daha ötesini uygulayan ülke Türkiye oldu. Burada gözlem altında tutan bir ülke de olmadı.Karantina odalarımız hazır. 48 tane kurabileceğimiz 50 yataklı karantina hastanesi olacak hastanelere sahibiz'' dedi.

Etiketler
Koronavirüs Ankara Fahrettin Koca Tahliye