Meclis girişinde 'çocuklarım aç' diyerek kendini yakmak istedi!

TBMM Çankaya Kapısı girişinde bir kişi üzerine benzin dökerek “Açım, çocuklarım aç!” diyerek intihar girişiminde bulundu.

Meclis girişinde 'çocuklarım aç' diyerek kendini yakmak istedi!

Atatürk Bulvarı'nın TBMM Çankaya kapsına yakın bölümünde bu sabah 09.15'te 35 yaşlarında bir kişi üzerine benzin dökerek intihar girişiminde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter’dan “Açlık intiharları Meclis’in kapısına dayandı” diye paylaştığı olayla ilgili verdiği bilgide, sözkonusu kişinin “Açım, çocuklarım aç!” diye bağırdığını belirtti.

Olayı ANKA'ya anlatan görgü tanıkları "Bir kişi Çankaya kapının Atatürk Bulvarına yakın bölümünde kendini yakacağını söyleyerek üzerine sıvı döktü. O esnada polisler üzerine atlayarak o kişiyi etkisiz hale getirdiler. Daha sonra Çankaya kapının girişindeki polis noktasına götürdüler. Ardından çok sayıda ambulans geldi. Parasızlık nedeniyle eylem yaptığını söylüyordu" dedi.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan yurttaş, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislere teslim edildi. intihar girişiminde bulunan kişi hakkında yasadışı eylem yapmaktan işlem yapılacağı bildirildi.

AKP GRUBU'NDA BAĞIRDI: ÇOCUKLARIM AÇ
AKP'nin dünkü grup toplantısında bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına ara verdiği sırada "Sayın Cumhurbaşkanım... 15 Temmuz'a katıldım diye beni işimden gücümden ettiler. Çoluğum çocuğum aç. Bana yardım edin. Mahkeme kararını tanıyın" diye seslenmişti.

"ÇOCUKLARIM AÇ"
Hatay'da da Adem Yarıcı isimli yurttaş 'çocuklarım aç' dedikten sonra kendisini yakmıştı. Yarıcı, hastaneye götürüldüğü sırada, kalp krizi geçirmiş ve yaşamını yitirmişti.

Etiketler
Benzin TBMM Çankaya