Amasya Valiliği'nden festivale gerici ambargo

Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle şehrin tanıtımı ve turizmin canlandırılması amaçlanıyordu. Valilik son anda “görülen lüzum üzerine” festivalden çekildiğini duyurdu.

Amasya Valiliği'nden festivale gerici ambargo

Amasya’da 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle valilik ve belediyenin ortaklaşa yapacağı Ferhat ile Şirin Festivali’nden gerici çevrelerin şikâyetleri üzerine Valilik, çekildi. Amasya Belediyesi ise “Sevgi Yürüyüşü Etkinliği” düzenleyeceğini açıkladı.

Amasya’da 14 Şubat Sevgiler Günü nedeniyle Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi öncülüğünde 14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali yapılması için karar alındı, çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar için hazırlık yapıldı.

Aşkları ile destan olan Ferhat ile Şirin’in yaşadığı kent olarak bilinen Amasya’ya 14 Şubat’ta âşıkların gelmesi için valilik ve belediye çağrı yaptı. Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle şehrin tanıtımı ve turizmin canlandırılması amaçlanıyordu. Ancak son anda Amasya Valiliği, “görülen lüzum üzerine” Ferhat ile Şirin Festivali’nden çekildiğini, valiliğin düzenleyeceği etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Valiliğin bu kararında gerici çevrelerin karşı çıkması, Cumhurbaşkanlığına yapılan şikâyet ve sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyanın etkili olduğu belirtildi.

Gerici çevreler, nikâhsız yaşayan Safiye Soyman ile Faik Öztürk’ün festivalde vereceği konserin gençlere kötü örnek olacağını iddia etti.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şehrin tanıtımı ve gelir yaratılması amacıyla festivali planladıklarını belirterek “Ekonomisi küçülen, işsizlik oranları büyüyen bir şehir olarak turizm alanında yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Ve bizler felaketler karşısında nasıl bir olabiliyorsak, bu zor günlerde de milli ve dini hassasiyetlerimizi gözeterek güzel bir gün geçirebiliriz. Birlik ve dirliğimizi ortaya koymak adına ‘Sevgi Yürüyüşü Etkinliği’ni gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Etiketler
Amasya Ordu Turizm