Kadınlar İstanbul'da bir araya gelecek: 'Asla yalnız yürümeyeceksin'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri kadın cinayetlerine karşı İstanbul'da toplanacak.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclislerinin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyerek Türkiye Kadın Meclisleri toplantısında buluşacak.

Açıklamanın tamamı:

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri olarak, kadın cinayetlerini durdurmak, kadınların kendi hayatlarına dair kararlarını verebilmesi ve özgürce yaşayabilmesi için mücadelemize devam ediyoruz.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyerek Türkiye Kadın Meclisleri toplantısında buluşacak. Öldürülen kadınların aileleri, şiddet gören kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in de katılımlarıyla buluşma gerçekleşecek.

Kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete karşı mücadele etmek, kadına yönelik baskıyı durdurmak, kadınların eşitçe ve özgürce yaşayabilmesi için en somut çözümler olan 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için verdiğimiz mücadele gündeme getirilecek.

Rabia Naz'a ne olduğunu bir kere daha soracağımız toplantıda, Şule Çet, Aysun Yıldırım davalarında olduğu gibi tüm kadınlar için şüpheli ölümlerin açığa çıkarılması ve Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için bir araya gelinecek.

Gerek Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan Emine Bulut eylemlerinde , gerek 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde öldürülen kadınların aileleri ile birlikte kadın cinayetlerine sessiz kalmayarak ve Şili'li kadınların dünyaya yayılan LasTesis performansını Türkiye'ye taşıyarak birçok ilde performanslar gerçekleştiren kadınlar, şimdi de geleceklerini ve hayatlarını birlikte konuşmak ve birlikte karar vermek için bir araya geliyor.

Türkiye Kadın Meclisleri buluşması öncesi katılım ve hazırlık aşamalarına katılmak isteyen kadınlar aşağıdaki formu doldurabilir. ????

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwqid-6kbHz9ajYORhJM3LJmH_QxARLOcMCylTMhdQEV8dZw/viewform

Türkiye Kadın Meclisleri buluşması otobüs kalkış noktaları (güncelleniyor) ????

http://kadincinayetlerinidurduracagiz.net/aciklamalar/2891/turkiye-kadin-meclisi-toplaniyor

Toplantımızın duyurulmasını ve tüm kadınlara ulaşmasını önemsiyoruz. Sizler de çağrı görselimizi ve çalışmalarımızı paylaşarak bizlere destek olabilir, toplantımızı yaygınlaştırabilirsiniz."

Tarih : 09.02.2020
Saat : 13.00
Yer : Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi

İRT : 0533 455 87 54

Kaynak: Kadınlar İstanbul'da bir araya geliyor: Asla Yalnız Yürümeyeceksin

Etiketler
Kadın cinayetleri