Elazığ'ı depremin ardından 'fırsatçılık' vurdu!

Elazığ'da deprem nedeniyle binlerce kişi evsiz kalırken deprem sonrası ev kiralarının artması nedeniyle Elazığlılar yeniden mağdur oldu.

Elazığ'ı depremin ardından 'fırsatçılık' vurdu!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan yüzlerce ev yıkıldı onlarca konut ise hasarlı olduğu için boşaltıldı. Yaşanan konut sıkıntısı bölgedeki kira fiyatlarını etkiledi.

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremzedeler kentte geçici olarak kurulan çadırların yanı sıra okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksi derecelere düşmesi ile zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatlarının 2 katına yükseldiği öğrenildi. Daha önce semtine ve metrekaresine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatların 1500 ile 2 bin liraya yükseldiği belirtildi.

Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarını tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.

Etiketler
Elazığ Kiralar