Hayvan katliamına verilen cezanın gerekçesi tartışmalara neden oldu

Ankara Batıkent'te sokak köpeklerini zehirle öldürmekten yargılanan üç kişinin aldığı hapis ve para cezalarının gerekçeleri tartışmalara neden oldu.

Hayvan katliamına verilen cezanın gerekçesi tartışmalara neden oldu

Ankara Batıkent’te bir grup sokak köpeğini zehirle öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 3 kişi, “sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme” ve “çevreyi kasten kirletmek” suçlarından 10’ar yıl hapis ile 15’er bin lira adli para cezasına mahkûm edildi.

BirGün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, kararı değerlendiren HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, cezanın ‘çevreyi kirletmekten ve mala zarar verme’ suçlarından ceza aldıklarını söyledi.

Sayılgan, şu ifadeleri kullandı:

“Batıkent’te katillere mala zarar verme ve çevreyi kirletmekten ceza açıldı ve bu nedenle ceza aldılar. Çevreye zarar vermeden öldürselerdi ceza almayacaklardı. Çünkü hayvana şiddet kabahatler kanununda olduğu için alacakları ceza kapalı alanda sigara cezasıyla aynı. Güzel bir karar ancak bu rehavet getirmemeli. Gerçekten hayvanların haklarını koruyabilmek için hayvana kötü muamelenin mutlaka en az iki yıl hürriyeti bağlayıcı ceza kapsamına alınması ve faillerin hayvana kötü muamele suçundan da yargılanabilmesi gerekiyor. Emsal karardır fakat; kesinleşmedi, yargıtayın onanması bekleniyor.”

Etiketler
Ankara Köpek Para