Azize Çelik kendisini kurtaran itfaiyeci ile hastanede buluştu

Elazığ'da enkaz altında depremden 17 saat sonra kurtarılan Azize Çelik ile onu enkazdan çıkaran itfaiye eri Ömer İpek hastanede buluştu.

Azize Çelik kendisini kurtaran itfaiyeci ile hastanede buluştu

Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 17 saat sonra enkaz altından kurtarılan Azize Çelik’in hastanedeki tedavisi sürüyor. Azize Çelik’i enkazdan çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi eri Ömer İpek, hastanede Azize Çelik’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

Azize Çelik kendisini kurtaran itfaiyeci ile hastanede buluştu - Resim : 1

Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve daha pek çok belediyenin itfaiye ve arama kurtarma ekipleri depremin hemen ardından geldikleri Elazığ ve Malatya’da hem yaralı kurtarmada hem de vatandaşların sorunlarını gidermede çok önemli görevler üstleniyor.

İTFAİYE ERİ ÖMER İPEK AZİZE TEYZE İLE YAŞADIKLARINI ANLATTI : YALVARDI BANA NE OLUR ÖMER BEN BURADAN ÇIKAMAYACAĞIM SEN ÇIK KURTUL

Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü ve “sen orada herkesin annesin” dediği “Azize” enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. Azize’yi kurtaran itfaiye eri Ömer İpek enkazda yaşadıklarını Anka Haber Ajansı’na anlattı.

Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü ve “sen orada herkesin annesin” dediği “Azize” enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. Azize’yi enkazdan kurtaran kahraman itfaiye eri Ömer İpek neler yaşadıklarını ANKA’ya anlattı.

AZİZE TEYZE YALVARDI BANA ÖMER SEN ÇIK BEN ÇIKAMAYACAĞIM BURADAN

Azize Çelik’i enkazdan kurtaran kahraman itfaiye eri Ömer İpek, enkazda 5 saat boyunca neler yaptıklarını, duygularını şöyle anlattı:

“Bu başarı tesadüf değil. Yıllardır başarıyoruz. İmkansızı başardım. Yerin 4 metre dibinde ters bir şekilde girdim. Yedi metre tünel kazdım. 5 saat enkaz altında Azize teyze ile kaldım.

“Azize hanım benim onu çıkaramayacağımı zannetti ve ben buradan çıkamam burası çok dar. Ben öleceğim sen de ölme ne olur Ömer sen çık dışarı sen kurtul dedi” bana. Ben de onu bırakmayacağımı onu kurtarıp birlikte çıkacağımızı söyledim. Uzun uğraşlar sonucunda kurtardım. Yine olsa yine yaparım. 5 saat enkaz altında kaldık. Çok tehlikeliydi. İğne deliği gibi bir yerden tünel kaza kaza gittim yanına. Enkaz altında parçaları tek tek çıkarıp yol aldım. Tek düşüncem onu oradan çıkarmaktı.

Azize Çelik kendisini kurtaran itfaiyeci ile hastanede buluştu - Resim : 2

BENİ UNUTMAYACAĞINI, BABASININ ADININ ÖMER OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Peki Azize teyze ile enkaz altında neler konuştunuz o sırada ?

-Beni asla unutmayacağını babasının adının da Ömer olduğunu söyledi. İki gün boyunca adımı sayıklamış. Hastane başhekimi doktorlar aradı. Azize teyzenin adımı sayıkladığını söyledi. Onu ziyarete gittiğimde odadakilere, ben size demiştim “Ömer beni görmeden gitmez.”

20 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM

20 yıldır bu işi yapıyorum. 3 üniversite bitirdim. Yüksek Lisans yaptım. Evliyim iki çocuk babasıyım. Bir kızım bir oğlum var.

Etiketler
Elazığ Hastane