Manisa Akhisar'daki depremin bilançosu belli oldu!

Murat Kurum Manisa Akhisar'da meeydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde hasar gören bina sayısını açıkladı.

Manisa Akhisar'daki depremin bilançosu belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Manisa Akhisar'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Kurum'un açıklamalarının satır başları:

Acil ihtiyaçları gidermek akabinde hasar tespitlerini yapmak üzere Bakanlığımızın ilgili birimleri sahaya geldi. 2 bin 500 binayı inceledik.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda Akhisar ve Kırkaağaç'ta ağır hasarlı 249 binamızın olduğu, az hasarlı 360 adet binanın olduğu. Kamu yapılarından okullarımız tamamı incelendi.

Bir okulumuz az hasarlı tespit edildi. 5 mahallede bir camimizin ağır hasarlı, bir caminin de minaresinin ağır hasarlı olduğu tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalara girilmemesi noktasında vatandaşlarımıza gerekli uyarıları ve tebligatları yaptık. Yarından itibaren de ağır hasarlı binalarımızın yıkımlarını gerçekleştireceğiz.

Bu binalarda yaşayan vatandaşlarımızı valilikler ve kaymakamlıklarımızın eliyle güvenli şekilde misafirhane ve otellerimizde misafir edeceğiz.

Acil olarak ilk etapta 10 bin lira ve toplamda AFAD'ımızın da göndereceği bedellerle 21 bin 500 TL acil yardım ödeneği, hafif binalarımız için toplamda 6 bin 500 ödeneği göndereceğiz. Pazartesi günü itibarıyla vatandaşlarımızın kaymakamlığa bildireceği hasaplara valilik kanalıyla bedelleri yatırılacak.

Etiketler
Son Depremler Manisa Murat Kurum