8 yaşındaki Muhammed'in ölümünü özel ekip araştıracak

Diyarbakır'da metruk evde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümünü araştırmak için özel ekip görevlendirildi.

8 yaşındaki Muhammed'in ölümünü özel ekip araştıracak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Başalan Mahallesi'ndeki metruk evde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümünü araştırmak için özel ekip görevlendirildi. Şüpheli ölümle ilgili gözaltına alınan 2 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Çınar ilçesine bağlı Başalan Mahallesi'nde, salı akşamı metruk evde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muhammed Veli Dümez'in ölümünü araştırmak için özel ekip görevlendirildiği açıklandı.

Başsavcılıkça, şüpheli ölümle ilgili 5 ev ve 2 iş yerinde arama yapılarak, delillerin toplandığı, bu deliller ışığında 15 kişinin ifadesinin alındığı ve 2 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Muhammed Veli Dümez'in dayısı V.T. ile diğer şüpheli G.B., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

22 Ocak günü akşam saatlerinde Çınar ilçesine bağlı kırsal Başalan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Dümez ailesi çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başladı. Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulundu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, tedaviye alındı. Ancak doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Etiketler
Diyarbakır Hastane