Manisa Akhisarda'ki deprem nerelerde hissedildi? İstanbul'da hissedilen depremin şiddeti kaç? Deprem hangi illerde hissedildi?

Manisa'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem çok sayıda ilde hissedildi. Deprem nerelerde oldu? Manisa'da meydana gelen deprem nerelerde hissedildi?

Manisa Akhisarda'ki deprem nerelerde hissedildi? İstanbul'da hissedilen depremin şiddeti kaç? Deprem hangi illerde hissedildi?

Manisa'da akşam saatlerinde meydana gelen depremin ardından Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 22.22'da peş peşe şiddetli 2 deprem daha yaşandı.

Marmara Bölgesi'nde Çanakkale, İzmir, Bursa, Yalova, Balıkesir gibi illerde de hissedilen deprem bölgedeki kentlerde paniğe neden oldu.

Kentlerde yaşayan on binlerce vatandaşlar Twitter üzerinden deprem mi oldu paylaşımları yaptı. Manisa Valisi Ahmet Deniz depremin ardından verdiği bilgilerde birkaç evin yıkıldığını ancak yaralı olmadığını duyurdu.

Peki, İstanbul'da deprem mi oldu? Nerelerde deprem oldu?

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Marmara Bölgesi'nde 4,4 ve 5,4 büyüklüğünde hissedilen bir deprem meydana geldi.

İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale gibi illerde de hissedilen depremle beraber deprem mi oldu sorusunun yanıtı sosyal medya paylaşımlarında yer aldı. Kentlerde yaşayan vatandaşlar deprem sonrası kısa süreli bir panik yaşadı.

Depremin ardından açıklama yapan AFAD depremde can ve mal kaybının bulunmadığını duyurdu. Peki, bugün en son nerelerde deprem oldu? İşte, 22 Ocak Kandilli ve AFAD verisine göre son depremler haritası.

Manisa’nın Akhisar ilçesi 5.4 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD verilerine bu depremden 3 dakika sonra bu kez merkez üssü Kırkağaç ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Art arda meydana gelen depremler başta Manisa olmak üzere Ege ve Marmara’da geniş bir alanda hissedildi.

Manisa merkezli depremler kent genelinin yanısıra Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinden hissedildi. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM

Manisa Akhisar'da 22.22'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa gibi bir çok ilde hissedildi. Kandili Rasathanesi ve AFAD, 22.25'te aynı noktada 4.4 büyüklüğünde bir artçı kaydedildiğini açıkladı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 4.4 büyüklüğünde bir artçı daha kaydedildi.

Deprem sonrası açıklama yapan AFAD, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklamasında bulundu.

MANİSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: BİRKAÇ EVİN YIKILDIĞI BİLGİSİ VAR

Manisa Valisi Ahmet Deniz: Manisa'daki depremle ilgili açıklamada bulundu. Vali Deniz, "Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" dedi.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle;

AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu yaptığı açıklamada şunlar ifade etti:

Köylerle ilgili sıkıntılı haberler geldi. Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi.

İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok.

DEPREMLE İLGİLİ İLK YORUM: BÜYÜK DEPREMİN SIRASI DEĞİL

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada: Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu zor içerisindesinde olan depremdir. İçerisinde 5,5 6'ya giden depremler olabilir.

MANİSA'DA SON DAKİKA DEPREM

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamalarda, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yunusemre ilçesinde saat 17.46'da 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 14,5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Deprem, hem İzmir’de hem de Manisa’da kısa süreli paniğe yol açtı. Manisa'da yine saat 16.18 ve 16.49'da da 3.0 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Etiketler
Manisa Şiddet