Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon

İstanbul'un Sultanbeyli İlçesi'nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'ne yönelik çirkin saldırı.

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul'un Sultanbeyli İlçesi Yavuz Selim Mahallesi Nar Sokak'ta bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nin bahçesinde bulunan yönetim ofisine çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

BİNANIN KAPISIN 'ÖL', İÇİNE 'BİTMEDİ' YAZDILAR

Gerçekleşen saldırıda Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yönetim ofisinin kapısı kırıldı, binanın içi tahrip edildi.

Provokatörler gerçekleştirdikleri çirkin saldırıda binanın kapısına "ÖL" içine de kalemle çarpı işareti atarak, "BİTMEDİ" ifadesini yazdılar.

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 1

Gerçekleşen çirkin provokasyonu sosyal medya hesabından duyuran CHP Sultanbeyli eski İlçe Başkanı Murat Kantekin yaptığı şu açıklama ile provokasyona tepki gösterdi:

"Bu gece, mahallemde bulunan üyesi olduğum, Pir Sultan Abdal Cemevi’nin kapısı kırılarak içeri girilmiş, yönetim kısmı tahrip edilmiş.
Bu alçakça saldırıyı yapan faşizme şaşırmıyoruz, 1400 yıldır değişmedi!"

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 2
CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya

CHP SULTANBEYLİ İLÇE BAŞKANI: KALLEŞÇE SALDIRI YAPANLARI KINIYORUZ

Öte yandan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya da saldırı sonrası Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi'ni ziyaret etti.

CHP'li Bozkaya ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Dün gece Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevinin kapılarını ve duvarlarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Her türlü kalleşçe saldırının karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 3

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 4

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 5

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 6

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne çirkin provokasyon - Resim : 7

Etiketler
Provokasyon Saldırı Sultanbeyli