Cübbeli Ahmet Diyanet'i topa tuttu!

Habertürk ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet'in TOKİ hakkında verdiği fetvayı eleştirdi.

Habertürk ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet'in TOKİ hakkında verdiği fetvayı eleştirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez. Enflasyon oynayan bir şey. AK Parti benden evvel 60'dı diyor, şimdi tek haneli. İslamiyet akitte, satışta, alışta fiyat sabit ister. Burada İsmail Ağa ne yapmış? Gitmiş Ziraat'in, TOKİ'nin başkan yardımcılarını aramış.

Diyanet bunu niye yapmıyor? Biz burada sorduk cevaplar budur demesi lazım gelmez mi? Ziraat Bankası'nda kredi bulunmuyor. Şimdi komisyon caizdir. Koyun etine domuz eti demekle haram olmaz, domuz etine koyun eti demekle helal olmaz.

TOKİ sana 200'e veriyor 20 sene sonra 250 alıyor. Burada rakam sabit. Bu telefonu 100 liraya satıyorum. Peşin verirsen 100 lira. 10 tane seçenek sunuyorum. 10 farklı fiyat söyleyebilirim. Akit bağlanırken seç diyorum. Peşin alamıyor, iki senelik fiyatı tercih ediyor. Ben de diyorum ki, eğer iki sene sonra ödeyeceksen fiyatı 300 lira. Akit tektir, söz tekdir, vadeli satıştır. Rakam oynamaz.

ŞU ANDAKİ İMAM HATİP VE İLAHİYATLA SORUNLUYUZ

Cemaatin okul faaliyeti yok. Bir talebimiz yok. Hastane, yurt faaliyetimiz yok. Talebe ilahiyatta okuyor, ona yurt açalım da bizde yatsın, kalksın demiyoruz. Mektepçiliğe zıtız. Şu andaki imam hatiple, ilahiyatta sorunluyuz. Temel sorun benim yaptığım reddiyeler. Kader inkar ediliyor. Amentü FETÖ zamanında üçe indirilmiş. Biz de diyoruz ki, 'mühendisliğe, tıbba git' diyoruz. İlahiyatlar şu anda Mısır ekolünden, reformist ekolden etkilenmiş. Osmanlı'dan gelen Maturidi-Hanefi çizgi korunmuyor. İmam Hatip ve İlahiyatların yetersiz hatta şu anda deist ve ateis de olanlar çıktı.

Etiketler
TOKİ Cübbeli Ahmet Habertürk