Ahmet Hakan'dan Süleyman Soylu'ya Kadir İnanır göndermesi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye giden Kadir İnanır'ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya göndermede bulundu.

Ahmet Hakan'dan Süleyman Soylu'ya Kadir İnanır göndermesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gidenleri hedef almıştı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Soylu’nun ‘Devran’ oyununa giden oyuncu Kadir İnanır’a yönelik, “Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” sözlerine göndermede bulundu.

Bugün köşe yazısında "Akil İnsanlar kadrosuna girmeyi kabul etmesinin... Bir kredisi, bir hatırı falan olmalı." diyen Ahmet Hakan, "Hemen harcanmamalı Kadir İnanır" diye yazdı.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Selvi Boylum Al Yazmalım” hatırına...

“Tatar Ramazan” adına...

“Bir Yudum Sevgi” anısına...

“Yılanların Öcü” onuruna...

Bir kredisi olmalı Kadir İnanır’ın.

*

Hiçbiri olmuyorsa...

Kendisine yönelik bütün tepkileri aslanlar gibi göğüsleyerek...

“Devlet görevidir” diye...


“Akil İnsanlar” kadrosuna girmeyi kabul etmesinin...

Bir kredisi, bir hatırı falan olmalı.

*

Hemen harcanmamalı Kadir İnanır... Küt diye tepesine inilmemeli... Fazladan bir toleransa muhatap olmalı...

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılışına katıldı. Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın 'Devran' kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenler için, "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kadir İnanır Selahattin Demirtaş Ahmet Hakan Hürriyet