Kadir İnanır'dan Soylu'ya 'Demirtaş' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gidenleri hedef almıştı. Kadir İnanır’dan Soylu’nun açıklamalarına ‘derdimiz barış olsun’ yanıtı geldi.

Kadir İnanır'dan Soylu'ya 'Demirtaş' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’da Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gidenleri hedef almıştı.

Sanatçı Kadir İnanır, kendisine yönelik olarak “Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler… O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tek cümlelik yanıt verdi.

İnanır Hürriyet’in sorusuna, “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılışına katıldı. Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın 'Devran' kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenler için, "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Selahattin Demirtaş Kadir İnanır Süleyman Soylu