'İntihar' denilerek kapatılan dosya yeniden açıldı: Tırnağında erkek DNA'sı bulundu!

Çalıştığı iş yerinin 3. katından düşerek hayatını yitiren Aysun Yıldırım’ın ‘intihar’ denilerek kapatılan dosyası yeniden açıldı. Yıldırım’ın 3 tırnağında bir erkeğe ait DNA bulgusuna rastlandı.

'İntihar' denilerek kapatılan dosya yeniden açıldı: Tırnağında erkek DNA'sı bulundu!

İstanbul’da 28 Şubat 2018 tarihinde Aysun Yıldırım çalıştığı iş yerinin 3. katından düşerek yaşamını yitirdi. 26 yaşında hayatını kaybeden Aysun’un ölümü ‘intihar’ denilerek kapatıldı. Ailesi ve avukatının çabası sonucu dosya yeniden açıldı ve Aysun’un 3 tırnağında bir kişiye ait DNA bulgusuna rastlandı. DNA’nın, Aysun’un çalıştığı iş yerinin müşterisi olan, eski sevgilisi olduğu iddia edilen O.T. isimli erkeğe ait olduğu tespit edildi. O.T. hakkında yakalama kararı çıkartıldı, ancak henüz yakalanmadı.

Aysun’un annesi ise, DNA’nın Yıldırım’ın patronunun arkadasına ve aynı zamanda müşterisi olan kişiye ait olduğunu belirterek, kişi hakkında yakalama kararı çıktığını söyledi.

Yıldırım, ‘yürekleri yana yana dosyanın peşine düştüklerini’ belirterek şunları ifade etti:

“Biz ailesi olarak intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık. O şahsı tanımıyorum. Sadece fotoğrafını gördüm. Yetkililere çağrım, adaletin yerini bulması. Hak edenlerin hak ettiği cezayı bulmalarını istiyorum. Hak ettikleri cezayı çeksinler. İndirimlerden de yararlanmasınlar. Çünkü bir cana kıymıştır. Bu canla beraber kaç kişi mezara giriyor. Bunu da göz önünde bulundursunlar.”


"EKESİK İNCELEME, SORUŞTURMA YOK"

Avukat Rukiye Leyla Süren de Aysun’un düştüğü yerde kan izi bulunamadığını, 17 metre yükseklikte bulunan pencerede de parmak izi bulunmadığını belirterek dosyanın yeniden açılmasında ısrarcı olduğunu belirtti.

Eksik inceleme yapıldığını kaydeden Süren, dosyaya ilişkin şunları söyledi:

“Bütün itirazlar yapılmasına rağmen hem savcılık hem mahkeme olayı intihar olarak kapatmış. Aileye başka bir seçenek kalmamıştı. Bunun üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na başvurdular. Dosyayı incelediğimde, maktul ortadayken hangi soruşturmalar yapılması gerekiyorsa bu soruşturmaların maalesef yapılmadığını, eksik bir inceleme ile ‘intihar’ denilerek kapatıldığını gördüm.”
Yıldırım ailesi, ölüm anına ve sonrasına yönelik delil saklayan ve orada bulunan kişilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu.

Etiketler
İntihar