İstanbul'a kar yağacak mı?

Aralık ayının ortasına gelinmesine rağmen havanın günlük güneşlik olduğu İstanbul'a ilk kar ne zaman yağar?

İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul henüz kışla tanışmadı. Geçen yıl ilk karın düştüğü 12 Aralık tarihinde İstanbul günlük güneşlikti. Peki bu durum ne kadar devam edecek? İstanbul'a ilk kar ne zaman yağar?

Meteorolojinin 10 günlük verileri incelendiğinde İstanbul'da herhangi bir kar yağışı gözlenmiyor. Hava sıcaklıkları 3 gün boyunca 15 derecelerde olurken 21 Aralık Cumartesi günü ise 17 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

İHTİMAL DÜŞÜK

İstanbul Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Mevsimsel tahminlere baktığımızda da önümüzdeki günlerin sıcak geçeceği tahminleri yapılıyor. Bundan 10 gün önce İstanbul’da 15 Aralık’ta kar tahminim vardı ancak şu anda baktığımızda İstanbul’da aralık ayında kar yağışı ihtimalinin çok düşük olduğunu görüyoruz.

Önümüzdeki çarşamba günü yağış gelebilir ama gelecek yağış da çok düşük olacak. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman ise İstanbul gibi mega şehirlerde su kaynakları çok verimli kullanılması gerekiyor. Şimdiden önümüzdeki dönemler için çözüm arayışlarında olmalıyız" diye konuştu.