Rabia Naz Vatan’ın ölümü için Prof. Tümer: Bu vaka yüksekten atlama değil

Şüpheli çocuk ölümlerini araştıran meclis komisyonunda Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin olarak adli tıp uzmanları dinlendi.

Rabia Naz Vatan’ın ölümü için Prof. Tümer: Bu vaka yüksekten atlama değil

Şüpheli çocuk ölümlerini araştıran meclis komisyonunda Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin olarak adli tıp uzmanları dinlendi. Adli tıp uzmanı Tümer, bu vaka “Yüksekten atlama değil” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu, Giresun’un Eynesil ilçesinde Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu uzmanlarının görüşlerini dinledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın talebi üzerine rapor hazırladıklarını belirterek, kızın vücudunun çeşitli bölgelerinde kemik kırıkları, bacak ve kollarında sıyrıklar ile iç kanaması bulunduğunu kaydetti.

Tümer, Adli Tıp Kurumu Trabzon Hastanesi’nin otopsi raporunda da kendilerinin hazırladığı raporda da kırıkların önemli rol oynadığını söyledi. Yüksekten atlama ve trafik kazasında benzer kırıkların oluşabileceğini vurgulayan Tümer, “Bu olayda kemik kırıklarına bakarak ‘bu bir trafik kazası mı’ ‘yüksekten düşme mi’ ayrım yapamıyorum” dedi.

Ancak adli tıpta ‘yüksekten düşme’ ve ‘yüksekten atlama’nın farklı terimler olduğunu vurgulayan Tümer, “Yüksekten atlama için enerji gerekir. Bu vaka kesinlikle yüksekten atlama değil” şeklinde konuştu. Tümer, savcının da adli tahkikat ile bunu tespit ettirdiğini sözlerine ekleyerek, “Yüksekten atlama kesinlikle olamaz” dedi.

ADLİ TIP KURUMU RAPORUNA ELEŞTİRİ

DW Türkçe’de yer alan habere göre “Hacettepe Üniversitesi olarak raporumuzda bu ölümün trafik kazası nedeniyle olabileceğini yazdık” ifadelerini kullanan Tümer, Adli Tıp Kurumu uzmanlarının ölümün yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği yönündeki raporunu eleştirdi ve söz konusu raporun tekrar gözden geçirilmesini önerdi.

Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Tümer, Rabia Naz’ın kaldırıldığı hastanede yapılan işlemler konusunda kimsenin bilgi sahibi olmadığını belirtti. Tümer, Rabia Naz Vatan’ın mezarının açılması ile ilgili soruyu, “Mezarın açılması çok büyük beklentilerle yapılan bir iş ve sonucunda da hiçbir şey çıkmayabilir. Ama Türkiye'nin gündemine oturmuş bu olayda yarın ‘keşke yapılsaydı’ dememek için açılabilir, inceleme yapılabilir. Bu, küçücük bir soru işaretine bile cevap verecekse yapılabilir. Buna savcı karar vermeli” sözleriyle yanıtladı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018’de evlerinin önünde ağır yaralı olarak bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan küçük kız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçmişti. Ancak baba Şaban Vatan kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü savunuyor. Vatan, kızının ölümüne neden olan aracı, Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia ediyor.

Etiketler
Rabia Naz Vatan