Zülfü Livaneli'den Erdoğan'a 'Nobel' tepkisi

Sanatçı Zülfü Livaneli, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara neden olan Nobel Ödülü hakkındaki açıklamalarına ilişkin bir uyarıda bulundu.

Zülfü Livaneli'den Erdoğan'a 'Nobel' tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Nobel Ödül Töreni'ne katılmama kararına ilişkin “Aslında bu çok önemli bir sınavdı. Bu Nobel kendini tüketmiştir ve bitirmiştir. Tamamen siyasi tamamen ideolojik bir konumdadır. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Sözümüzün geçebileceği bütün ülkelere de haberdar ettik. Böyle bir katili ödüllendirmek aslında zulm ile ortak hareket etmektir. Biz bu tür şeyi kabul etmemiz zaten mümkün değil” demişti.

Erdoğan'ın, isim vermeden daha önce Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk'a yüklendiği ve "terörist" dediği iddia edilmişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam önemli bir toplantım var. O toplantıda özelikle bu konuya değineceğim. Bundan önceki ödüllerde de bunlara dikkat etmişlerdir. Mesela Türkiye'de teröriste ödül vermişlerdir.

Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları gibi bunun tartışılacak bir yanı yok. İlmi olan bir hocamızdır. Eyvallah...”

Erdoğan, Nobel'i aldığı zaman Orhan Pamuk'u kutlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Fahrettin Altun ise şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir.

ZÜLFÜ LİVANELİ’DEN UYARI

Ünlü Sanatçı Zülfü Livaneli ise Erdoğan’ın açıklamalarına karşılık uyarıda bulundu. Erdoğan’ın sözlerinin Nobel komitesinin işine yaradığını belirten Zülfü Livaneli sosyal medyada “CB, orhan Pamuk diyerek Handke’den dolayı başı dertte olan Nobel komitesine epey yardımcı oldu İşte eleştiriler bu kadar temelsizdir deme imkanı verdi” mesajını paylaştı.

Zülfü Livaneli'den Erdoğan'a 'Nobel' tepkisi - Resim : 1

Etiketler
Nobel Zülfü Livaneli