ÖSO karargahında Atatürk fotoğrafı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, "Atatürk fotoğraflı komutan kim" ara başlığıyla bir ÖSO komutanının karargahında Atatürk fotoğrafı bulunduğuna dikkat çekti.

ÖSO karargahında Atatürk fotoğrafı!

Bir dönem Irak ve Suriye’ye yayılan geniş bir alanda halifelik ilan eden ve dünyanın birçok ülkesine terör eylemleriyle gündeme gelen IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi, ABD operasyonuyla geçen ay öldürülmüştü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise, bugünkü köşesinde, "Atatürk fotoğraflı komutan kim" ara başlığıyla konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

El Bağdadi'nin El Bab'daki karargahında, şimdi Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bulunduğunu belirten Selvi, karargahı ÖSO'ya bağlı, Hamza Tümeni’nin komutanı Seyf Ebubekir Polat'ın kullandığını ifade etti.

"Türkmen komutanının operasyon planlarını yaptığı karargâhında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atatürk’ün fotoğrafı yer alıyor" diyerek, karargahta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu bir fotoğraf paylaşan Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerini biliyoruz da Atatürk, Suriye Türkmenleri açısından ayrı bir anlam taşıyor. Atatürk’ü bağımsızlık sembolü ve kurtarıcı olarak görüyorlar" diye belirtti.

Selvi ayrıca, "Atatürk’ün yukarıdaki fotoğrafı ise Libya’da milisleri örgütlemek için bulunduğu sırada Trablus milli kıyafetleri içinde çekilmiş. Milislerin mücadelesini önemsedikleri için Suriye Türkmenleri, Atatürk’ün bu fotoğrafını kullanmayı tercih ediyorlar" diye de ekledi.

Abdulkadir Selvi'nin yazısı şu şekilde:

"Önce bu fotoğrafın öyküsünü anlatmak istiyorum. Bu fotoğrafın çekildiği yer bir dönemler IŞİD lideri Bağdadi’nin El Bab’da karargâh olarak kullandığı mağara.

Biliyorsunuz, Bağdadi kısa bir süre önce ABD operasyonuyla ortadan kaldırıldı. Bağdadi’nin El Bab’daki karargâhı da Fırat Kalkanı harekâtından sonra Suriye Türkmenlerinden oluşan Hamza Tümeni’nin eline geçmişti. Şimdi o karargâhı Suriye Milli Ordusu’na bağlı Hamza Tümeni’nin komutanı Seyf Ebubekir Polat kullanıyor. Türkmen komutanının operasyon planlarını yaptığı karargâhında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atatürk’ün fotoğrafı yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerini biliyoruz da Atatürk, Suriye Türkmenleri açısından ayrı bir anlam taşıyor. Atatürk’ü bağımsızlık sembolü ve kurtarıcı olarak görüyorlar. Çocuklarına Atatürk ve Mustafa Kemal isimleri vermişler ama rejim bunları nüfusa kaydetmemiş. 1. Dünya Savaşı’nda Suriye cephesinde 7. Kolordu Komutanı olarak kullandığı Afrin’in Racu beldesindeki karargâhı, Türkmenler tarafından bulunmuş, şimdi Türkiye tarafından restore ediliyor. Afrin harekâtı olmasaydı Atatürk’ün karargâhı nasıl bulunacaktı? Oysa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin harekâtına karşı çıkmıştı. Atatürk’ün yukarıdaki fotoğrafı ise Libya’da milisleri örgütlemek için bulunduğu sırada Trablus milli kıyafetleri içinde çekilmiş. Milislerin mücadelesini önemsedikleri için Suriye Türkmenleri, Atatürk’ün bu fotoğrafını kullanmayı tercih ediyorlar.

Suriye’de ABD ve PKK-YPG’nin yanında yer almayan her örgüte ya da Rusya ve rejim saflarında savaşmayanlara IŞİD’ci damgasını vuruyoruz. Bundan da en çok TSK ile birlikte savaşan Suriye Türkmenleri rahatsız oluyor."

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet