EYT'lilerden Erdoğan'a jet yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de EYT'liler hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. EYT'lillerden Erdoğan'a yanıt gecikmedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de EYT'liler hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. EYT'lillerden Erdoğan'a yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gazetecilerin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir sorusuna 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir.' yanıtını verdi. Erdoğan'a yanıt bugün Meclis'te görüşmeye giden EYT'lilerden geldi.

EYT Derneği Genel Başkanı Gönül Boran ve beraberindeki heyet bugün Meclisteydi. Boran Yol Tv muhabirinin Erdoğan'ın sözlerini anımsatması üzerine, "Ekonomiyi çökertmeye çalışanlar değiliz aksine ikinci tur çalışarak kalkınmaya katkı sağlıyoruz" yanıtını verdi. Boran 'erken seçim' tartışmalarına değinerek, "Artık seçim bildirgelerinde yer almak istemiyoruz" dedi.

Erdoğan daha önce, 'Tutturmuşlar EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Yapmayacağız seçim kaybetsem bile bu işte yokum.' açıklamasını yapmış ve konuyu net bir dille kapatmıştı.

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar