Beyoğlu'nda kadınlara 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' yasağı

İstanbul'da Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılması beklenen eylemleri yasakladı.

Beyoğlu'nda kadınlara 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' yasağı

Beyoğlu Kaymakamlığı, kadınların yarın Taksim'de yapacağı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemini yasakladığını duyurdu.

Evrensel'in aktardığına göre, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadınlar pek çok kentteki eylem ve etkinlikler yarın Beyoğlu Tünel Meydanı'nda da eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Kadınların, kadına yönelik şiddete karşı bir araya gelecekleri bu eylem Kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Beyoğlu Kaymakamlığı şu açıklamayı yaptı:

"25.11.2019 günü saat 19:00'da idaremiz Tünel Meydanda "Kadına yönelik şiddete, cinayete, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı isyanımızı büyütüyoruz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde buluşuyoruz" sloganı ile (Twitter) sosyal medya hesapları üzerinden çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü Beyoğlu Kaymakamlığının 24/11/2019 tarih ve 34255955.17381.2019/2804 sayılı kararı ile yasaklandığı kamuoyuna duyurulur."

Etiketler
Kadına şiddete tepki eylemleri Beyoğlu Şiddet