KHK’liye evlilik engeli

İbrahim Apaydın (32), evlilik için gün almaya gittiği konsoloslukta pasaport verilmediği için nikâh kıyamadı.

KHK’liye evlilik engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) mühendis olarak çalışırken KHK ile ihraç edildikten sonra kaçak yollarla Almanya’ ya giden ve yaklaşık üç yıldır orada yaşayan İbrahim Apaydın (32), evlilik için gün almaya gittiği konsoloslukta pasaport verilmediği için nikâh kıyamadı.

İBB mühendis olarak çalışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapmak istemesi projesine destek vermediği için sürgün edilen ve çeşitli baskılara maruz kalan Apaydın darbe girişiminin birinci yıldönümünde ihraç edildi. Apaydın, kaçak yollarla Yunanistan’a ardından da Almanya’ya gitti.

Almanya’da oturma iznini alan Apaydın, iki dinci grup arasındaki kavgadan alakası olmamasına karşın kendisinin de etkilendiğini söyledi. Apaydın, “Başka bir ülkede sıfırdan başlamak öncelikle zor. Belli bir dil seviyesini aştım, en önemlisi oturum aldım ve bu bana moral oldu. Yalnız Avrupa’da da olsam KHK zulmü peşimi bırakmıyor. Yazın kız arkadaşımla evlilik için gün almaya gittik konsolosluğa, belgelerimiz tamamdı fakat KHK durumundan dolayı bana pasaport verilemeyeceği için nikâhımız kıyılmadı” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, OHAL komisyonundaki itiraz dilekçesine yanıt alamadığını dile getiren Apaydın şöyle devam etti: “Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasına sevindim, Kadir Topbaş ve ekibinin bana ve arkadaşlarıma yaptığı sürgünler, cezalar, mobbingler ve görevden almaları umarım bu yönetime muhalif de olsa kimse yaşamaz.”

Etiketler
Aydın Pasaport