HSK’nın göreve iade ettiği savcı, FETÖ’den ceza aldı

HSK’nin ihraç edildikten üç ay sonra görevine iade ettiği Savcı Kır, FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Başsavcı vekilliğine kadar yükselen Kır, bir kez daha açığa alındı

HSK’nın göreve iade ettiği savcı, FETÖ’den ceza aldı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ihraç edildikten üç ay sonra görevine iade eden savcı Semih Kır’a FETÖ üyeliği iddiasıyla altı yıl üç ay hapis cezası verildi. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde başsavcı vekilliğine kadar yükselmiş olan Semih Kır, tekrar açığa alındı.

VEZİRKÖPRÜ’YE ATANDI

Birgün gazetesinden Dilan Esen'in haberine göre o tarihte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Semih Kır, 1 Aralık 2016’da FETÖ ile irtibatı olabileceği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Kır, 13 Şubat 2017 tarihinde HSK tarafından meslekten çıkarıldı. HSK, üç ay sonra Kır hakkındaki görüşünü değiştirdi ve 8 Mayıs 2017’de göreve iade kararı verdi. Kır, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

İDDİALARI REDDETTİ

Bu arada Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Semih Kır’a FETÖ üyeliği suçundan dava açıldı. Davada ifadesi alınan dört tanık, Semih Kır’ın üniversite yıllarında ve staj döneminde örgütün evlerinde kaldığını, bu ilişkisini 17-25 Aralık’tan sonra sürdürdüğünü ileri sürdü. Kır’ın evinde Fethullah Gülen’in şiirlerinin bulunduğu ses dosyası çıktı. Semih Kır ise hakkındaki tüm iddiaları reddetti.

YENİDEN AÇIĞA ALINDI

Semih Kır hakkındaki dava,17 Eylül tarihinde sona erdi ve Kır’a ‘silahlı örgüt üyeliği’ suçundan altı yıl üç ay hapis cezası verildi. Kır’a yurtdışına çıkış yasağı kondu. Bu karar üzerine Semih Kır, yeniden açığa alındı.

Etiketler
Başsavcı FETÖ Hapis cezası Savcı