Kayyum atamalarının 47. gününde protestolar sürüyor

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması bugün de protesto edildi.

Kayyum atamalarının 47. gününde protestolar sürüyor

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasının 47. gününde protestolar sürüyor.

T24'te yer alan habere göre; Van'daki nöbette konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, "Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek ve biz görevimizin başına geçeceğiz. Direnişimiz mutlaka kazanacaktır" dedi.

Diyarbakır

Polis ablukası altında olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete eylemine HDP’li vekiller, HDP Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri katıldı. Eyleme, İstanbul’dan Güneydoğu Anadolu Dernekleri Federasyonu üyeleri destek verdi.

Van

Van’da HDP İpekyolu ilçe binası önünde tutulan nöbet eylemine bugün HDP'li milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan’ın yanı sıra Barış Anneleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Eylemde ilk konuşmayı Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı yaptı.

Kayyumların zulüm olduğunu, zulümlere karşı durmanın ise en meşru hak olduğunu söyleyen Avcı, mücadelelerinin sadece kayyum pratiğine karşı değil, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere karşı olduğunu ifade etti.

Aydınlık bir gelecek, demokrasi, kardeşlik, barış, hak ve özgürlükler için mücadele ettiklerini vurgulayan Avcı, kayyumlara karşı ortaya konulan duruşun, onurlu bir duruş olduğunu ve amaçlarına mutlaka ulaşacaklarını kaydetti.

"HDP bu ülkenin aydınlık geleceğidir"

Avcı, konuşmasında ülkedeki televizyon kanallarında HDP ve Kürtlerin tartışıldığını, ancak tek bir temsilcinin bu tartışmalara dahil edilmemesi üzerinde de durdu. Avcı, "HDP bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Er ya da geç HDP'nin siyasi programı bu ülkenin yönetiminde yer alacaktır.

HDP, 82 milyonu bir arada eşit, özgür bir vatandaş olarak ve hiçbir ayrım gözetmeden kendi özgürlükleriyle, demokratik bir ortamda yaşatmak isteyen bir partidir. Belediyecilik anlayışımızda bundan besleniyor. Biz 3 aylık pratiğimizle belediyesi bizden olmayan ilçelere daha çok hizmet götürdük. Particilik ve ayrımcılık yapsaydık, o zaman hangi belediyelere hizmet götüreceğimiz belli olurdu.

Dolayısıyla kayyum pratiğini mahkum etmek üzere bir çalışma yürüttük. Kayyum 2.5 yıllık süreçte sandık sonuçlarına göre hizmet götürüyordu. Sandık sonuçlarına göre, bu halka hizmet götürülmez. Çivi bile çakılmamış köylerimiz var. Biz onların musluklarını kıstık ve halka hizmet götürdük. Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek ve biz görevimizin başına geçeceğiz. Direnişimiz mutlaka kazanacaktır" dedi.

Demokrasi Nöbeti, Avcı’nın konuşması sonrasında atılan sloganlar, söylenen şarkılar ve seslendirilen şiirlerle sona erdi.

Kayyum atamalarının 47. gününde protestolar sürüyor - Resim : 1

Etiketler
Mardin Diyarbakır İçişleri Bakanlığı