'O son fotoğrafın failidir!'

Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KUMPASDER) Başkanı Ahmet Tatar, kumpas davaların savcısı olan Mehmet Murat Yönder’in, yalnızca “FETÖ üyeliğinden” yargılanarak 12 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

'O son fotoğrafın failidir!'

Mehmet Murat Yönder’in, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ın sabaha karşı evinin basılması ve aranması emrini veren savcı olduğunu anımsatan Ahmet Tatar, şöyle konuştu:

“Türkan Saylan’ın hâlâ gözümüzün önünde duran o son fotoğrafının failidir bu adam. Bunların hiçbiri gerçek suçlarından yargılanmıyor. Asıl beklentimiz gerçek suçlarından yargılamaların yapılmasıdır. Örgüt adına işledikleri suçların ve cinayetlerin hesabını vermelerini bekliyoruz” dedi.

Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KUMPASDER) Başkanı Ahmet Tatar, kumpas davaların savcısı olan Mehmet Murat Yönder’in, yalnızca “FETÖ üyeliğinden” yargılanarak 12 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Tatar, “Bu sözde savcı, Türkan Saylan’ın gece yarısı evi aranırken hâlâ gözümüzün önünden gitmeyen son fotoğrafının failidir. Bu kumpas kararlarına imza atan sözde savcıların hepsi Türk aydınlarının, Türk subaylarının ve hukukun katilleridir. Gerçek suçlarından yargılanmıyorlar. Vatana ihanetten yargılanmalılar. Asıl beklentimiz işledikleri suçların hesabını vermeleri” dedi. Kumpas mağduru subaylar ve aileleri de Yönder’e verilen cezaya isyan etti.


FETÖ’nün “Amirallere Suikast” kumpası ile yargılandığı sırada intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabayi ve KUMPASDER Başkanı Ahmet Tatar, kumpas davalar olan Ergenekon, Balyoz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi soruşturmalarda özel yetkili savcı olarak görev yapan eski Yargıtay üyesi Mehmet Murat Yönder’in yalnızca “FETÖ üyeliğinden” yargılanarak 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi.

İsyan etti...


Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Yönder’in “kumpas kararlarına” imza atan ve kararları uygulayan onlarca savcı ve hâkim gibi yalnızca “örgüt üyeliğinden” ceza aldığına isyan eden Tatar, “Bizim için yeni bir şey yok” dedi.


Yönder’in kumpas davaların kurgulanmasında, sahte iddianamelerin hazırlanmasında birinci derecede sorumluluğu olan savcılardan birisi olduğunun altını çizen Tatar, “Zekeriya Öz’ün liderliğinde olan savcı grubunun altındaki ‘sözde savcılardan’ bir tanesiydi. Bir kez daha görüyoruz ki Yargıtay 9. Daire, bu savcıyı da sadece örgüt suçuyla yargılayıp, sadece örgüt suçundan ceza vermiş durumda. Bir örgüt elemanı olarak ne yaptı, ne etti, kimlerin canını yaktı, bunların hiçbirine bakılmadı” dedi.


Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), o dönemin yaklaşık 50 Fethullahçı savcı ve hâkimlerin yargılamasının özel olarak yapılması kararını aldığını anımsatan Tatar, “Kararın üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Sene bitiyor. Bu konuda maalesef henüz bir yargı safhasına gelinmiş değil. Şubat ayında alınan kararın gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

‘Caniler’...


Fethullahçı hâkim ve savcıların, hukuku kendilerine düşman olarak gördükleri yurtsever subaylar ve bilim insanları üzerinde bir silah olarak kullanan “caniler” olduklarını belirten Tatar, “Esas suçları da budur. Yönder de, Süleyman Pehlivan gibi önce kumpas davalarda rol alıp daha sonra da ‘ödüllendirilerek’ koruma şemsiyesi altına alındı ve Yargıtay’a seçildi. Bunlar, örgütün özel olarak üstüne titrediği adamlar. Bizim yakınlarımızın, dostlarımızın ya da bu ülkenin yurtsever insanlarının kanına girmiş, onların yıllarını çalmış olmalarının ötesinde bir durum ise bu adamların hukukun katilleri olmalarıdır. Bizim gözümüzde bu vatana ihanet suçudur. Bu suçtan yargılanmalarını istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Kumpas davalarından yargılanan subayların aileleri de, “Mehmet Murat Yönder’e sadece 12 yıl ceza vermişler. Kumpaslara kurban giden yakınlarımıza 3 kere ağırlaştırılmış müebbet, 34 yıl 8 ay cezalar verilirken, 12 yıl biraz ironik olmamış mı” sözleriyle cezaya isyan etti.

Etiketler
FETÖ Hapis cezası Savcı Urla