Eğitim İş'ten Cemil Kılıç tepkisi

Gerçek Gündem yazarı ilahiyatçı Cemil Kılıç'ın öğretmenlikten ihraç istemiyle Bakanlıkta sözlü savunma yapmaya çağırılmasına Eğitim İş'ten tepki geldi.

Eğitim İş'ten Cemil Kılıç tepkisi

Gerçek Gündem yazarı ilahiyatçı Cemil Kılıç'ın öğretmenlikten ihraç istemiyle Bakanlıkta sözlü savunma yapmaya çağırılmasına Eğitim İş'ten tepki geldi.

Eğitim-İş, Akit ve tarikatların hedefindeki Atatürkçü Öğretmen Cemil Kılıç'ın ihraç istemiyle sözlü savunması yapmasına tepki gösterdi.

Eğitim-İş, "Tarikatların hedef aldığı, MEB'in vurduğu üyemiz Cemil Kılıç yalnız değildir!" başlıklı bir metin yayınladı.

İşte o metin:

TARİKATLARIN HEDEF ALDIĞI, MEB`İN VURDUĞU ÜYEMİZ CEMİL KILIÇ YALNIZ DEĞİLDİR!

Dini tekeline alarak, kendi devamlılığını daim kılmaya çalışan AKP, bu konuda hiçbir itiraza tahammül etmeyeceğini Atatürkçü öğretmen Cemil Kılıç üzerinden bir kez daha göstermektedir.

Sendikamızın İstanbul 4 Nolu Şube yöneticisi, ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Fatih Şubesi'nin kurucusu olan ilahiyatçı Cemil Kılıç, eğitimdeki din öğretisinin laikliğe aykırı biçimde yapılmasını büyük cesaretle eleştirdiği, giderek gericileştirilen eğitim müfredatını eleştirdiği için 20 yılını doldurduğu mesleğinden ihraç edilme tehlikesiyle yüz yüze gelmiştir.

Yazdığı kitaplar ve yazılarla tarikatları eleştiren, 12 Eylül darbesinin acı meyvelerinden olan zorunlu din dersini laikliğe aykırı olduğu için yargıya taşıyan, devletin din dersi adı altında İslam dersi bile değil, belli bir mezhebin öğretilerini dayattığını sendikacı kimliğiyle kamuoyuna açıklayan Kılıç, daha önce de defalarca soruşturmalara maruz kalmış, sürgün cezaları almıştır.

Hatırlanacağı üzere; Kılıç, İslam dinini tekeline almaya çalışan iktidarın yumuşak karnına dokunduğu için, Akit gazetesi gibi yandaş medya kuruluşlarınca da hedef gösterilmiştir.

Şimdi ise resmen bir intikam mekanizması işletilmektedir. 17 Eylül Salı günü yapılacak Yüksek Disiplin Kurulu, Kılıç'ı ihraç edip etmeme gündemiyle toplanacaktır.

Bu cezalandırma mekanizmaları, sadece laiklik savunucularını değil, bu ülkede kamuda sendikacılık yapan her bireyi ilgilendirmektedir. Zira Kılıç'ın bir sendika yöneticisi olarak kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmesi, "bir öğretmen olduğu için bunu yapamayacağı" iddiasıyla cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Yani bu hastalıklı mantık, Kılıç üzerinden kamuda çalışan sendikacıların, sendikacılığın gereklerini yaptığı için cezalandırılabileceğini düşünmektedir.

Eğitim-İş olarak uyarıyoruz:

Yüksek Disiplin Kurulu'ndan Türkiye'ye, Cumhuriyetimizin değerlerine ve laikliğe yakışır bir karar çıkmasını bekliyoruz. Aksi bir kararı bizim de, ilerici kamuoyunun da kabul etmeyeceğini ilan ediyoruz.

Laikliğin, sendikacılığımızın bize yüklediği görevlerin ve bu görevleri yerine getirdiği için kılıflar bulunarak cezalandırılmaya çalışan üyemizin dimdik arkasındayız. Yoldaşımız Cemil Kılıç asla yalnız değildir!

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yüksek Disiplin Kurulu yarın (Salı), 20 yıllık eğitimci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cemil Kılıç’ı ihraç istemiyle sözlü savunma yapması için bakanlığa çağırdı.

Eğitim İş 4 No’lu Şube Yöneticisi de olan Öğretmen Kılıç’ın ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler
Bakanlık Öğretmen