Yönetici maaşlarıyla gündeme oturan Kızılay, AKP’nin çiftliğine dönmüş

Kızılay Yönetim Kurulu, AKP adayları ile akrabalar tarafından dolduruldu.

Yönetici maaşlarıyla gündeme oturan Kızılay, AKP’nin çiftliğine dönmüş

Deniz Feneri Derneği davasında “güveni kötüye kullanma” suçlamasıyla 2013 yılında iki yıl altı ay hapis cezası ile 25 bin TL para cezası alan Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile yönetim kurulu üyelerinin tamamına yakınının AKP’lilerle akrabalık bağı olduğu ortaya çıktı. Yönetim Kurulu üyelerinden bazılarının akrabalık ilişkilerinin yanısıra Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının vakıflarının üyesi ya da yöneticisi olduğu da belirlendi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre AKP iktidarlarının “Nepotizm (Akraba ve adam kayırma)” alışkanlığı Kızılay örgütlenmesine de hakim oldu. 2017 yılında da Kızılay Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdür olarak atanan ve 31 bin 500 TL maaş aldığı belirlenen İbrahim Altan, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi. Altan’ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la birlikte Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

EŞİ DAİRE BAŞKANI

Kızılay şirketlerinden maaş aldığı iddia edilen Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık’ın eşi Hatice Kınık’ın da Sağlık Bakanlığı’nda daire başkanı olduğu ortaya çıktı. Yenilenen 23 Haziran İstanbul seçimleri için sosyal medya hesabından AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’a desteğini açıklayarak oy isteyen Kınık’ın 2012 yılında FETÖ lideri Fetullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaretini sosyal medya hesabından paylaştığı da öğrenildi. Kınık, AKP’den İstanbul 10’uncu dönem İl Genel Meclisi üyeliği ve İBB Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

TOPBAŞ’IN DANIŞMANI

Kızılay’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olan İsmail Hakkı Turunç’un geçtiğimiz yıllarda AKP’li Fatih Belediyesi’nde belediyesi başkan yardımcılığı yaptığı öğrenildi.Turunç, görevinden istifa ettirilen AKP’li eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanlığını da yaptı.

Kızılay Yönetim Kurulu üyesi ve ikinci Genel Başkan Yardımcısı olan Naci Yorulmaz da 2014-2018 tarihleri arasında Başbakan Müşaviri olarak görev yaptı. Yorulmaz, Başkanlık sistemine geçilmesiyle İçişleri Bakanlığı’nda Müşavir olarak görevlendirildi.

ESKİ BAŞKANIN KARDEŞİ

AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin bir önceki başkanı Hasan Can’ın kardeşi Hüseyin Can Kızılay’da Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter olarak görev yapıyor. Can, Kızılay Ümraniye Şube Başkanlığı da yaptı. Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı da AKP’den meclis üyeliği yaptı. Ellialtı, 2004-2009 yılları arasında Beykoz ilçesinden AKP İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi.

Kızılay’ın diğer yönetim kurulu üyesi olan Fatma Meriç Yılmaz’ın da AKP’li eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın çalışma ekibinden olduğu ve Akdağ’ın bakanlığı döneminde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olduğu öğrenildi. Yılmaz’ın Menzil Cemaati’ne yakın olduğu da iddia edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan’ın ise FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MESİAD) yöneticilerinden olduğu ortaya çıktı.

Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, geçmişte AKP’den Muş Belediye Başkan aday adayı oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz da aynı zamanda Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut GYO AŞ Uygulama Daire Başkanlığını sürdürüyor. AKP’li eski Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz’ın oğlu olan Yasir Yılmaz Kütahya Belediye Başkan Aday Adayı olduğu da bildirildi.

AKP’LİLER BİRBİRİNİ DENETLİYOR

Denetim Kurulu Üyesi Sema Kopuz Yetiş’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) üyesi olduğu bildirildi. Yetiş’in AKP 24’üncü dönem Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in de eşi olduğu öğrenildi.

Etiketler
Kızılay