Emine Bulut cinayetten yarım saat önce yardım istemek için karakola gitmiş!

Kırıkkale’de eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut’un babası ve kardeşi, olayın ayrıntılarını anlattı.

Emine Bulut cinayetten yarım saat önce yardım istemek için karakola gitmiş!

Emine Bulut, 18 Ağusyos Pazar günü Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının yanında eski kocası Fedai Varan tarafından bıçaklanarak katledildi.

Bulut’un babası Ahmet Bulut ve kardeşi Kazım Bulut, Fedai Varan ile Emine Bulut’un olaydan önceki ilişkilerine dair bilgi verdi.

Medyascope’tan Okan Yücel ve Batu Bözkürk’ün haberine göre baba Ahmet Bulut, kızı ile Fedai Varan’ın yaklaşık 10 yıldır ayrı yaşadıklarını ancak resmi olarak 4 sene önce boşandıklarını söyledi.

Kızının evli olduğu dönemde kocasının Emine Bulut’a şiddet uyguladığını, kumar oynadığını, alkolik olduğunu ve uyuşturucu kullandığını ifade etti.

Kardeş Kazım Bulut, Emine Bulut’un kızını babasına göstermeme gibi bir çabasının olmadığını, aksine Varan’ın baba olarak kızıyla zaten fazla ilgilenmediğini, haftada bir kez görme hakkı olmasına rağmen 2-3 ayda bir görmek istediğini aktardı.

Kazım Bulut’a göre son bir yıl içinde Fedai Varan, Emine Bulut ile pek çok kez temasa geçti. Bazen şiddetli tartışmalar yaşansa da Emine Bulut olayın büyümesini ve ailesine zarar gelmesini engellemek için bu durumdan yakınlarına bahsetmedi.

Emine Bulut öldürülmeden yarım saat önce karakola gitmiş

Kazım Bulut’un verdiği bilgilere göre olay günü Fedai Varan, kızını görmek istediğini söyledi ve bunun üzerine Emine Bulut kızını da yanına alarak Varan ile görüşmeye gitti. Bir kafede görüşen Bulut ve Varan arasında bir tartışma çıktı ve Varan, Bulut’u ölümle tehdit etti. Bunun üzerine Emine Bulut karakola giderek şikayette bulundu.

Varan ise Bulut’u karakolun çıkışında takip etti ve onu ve kızını bir dolmuşa binerken gördü. Varan, Bulut’u kolundan tutup indirmeye çalışırken dolmuş şoförü ve olayı gören birkaç kişi daha araya girmek ve Fedai Varan’ı oradan uzaklaştırmak istedi. Ancak Emine Bulut yanında kızı da olduğu için olayın büyümesinden endişelendi ve dolmuştan inip eski kocasıyla görüşmek zorunda kaldı. Devamında Menderes Caddesi’ndeki bir köfte lokantasına geçildi ve çıkan tartışma sonrasında kamuoyuna da yansıyan vahşet anları yaşandı.

Emine Bulut hastanede değil olay yerinde yaşamını yitirdi

Medyascope’a konuşan görgü tanığının anlattığına göre olaydan sonra iki kişi Fedai Varan’ı lokantanın dışına çıkarmaya çalıştı. Kardeş Bulut, bu sırada çevredekilerin yaralı olan Emine Bulut'la değil, Fedai Varan'ın dışarı çıkarmakla ilgilendiğini söyledi.

Varan, dışarı çıkarılırken cinayeti işlediği bıçağı düşürdü ve olay yerinden kaçarak arka sokağa gitti. Daha sonra taksiye binerek uzaklaştı.

Kazım Bulut’a göre Emine Bulut, yapılan haberlerin aksine hastaneye kaldırılamadan, lokantada hayatını kaybetti.

Fedai Varan, Baba Ahmet Bulut’u telefonla aradı ve onu “Seni de öldüreceğim, sülalenizi kurutacağım” diyerek tehdit etti.

Ahmet Bulut, bu tehdidi daha önce kızının Varan’la görüşmesini bir kez engellemiş olmasına bağlıyor.

Bulut, bu telefonu aldığı sırada hastanede olduğunu ve durumu hemen polislere haber verdiğini belirtiyor.

“Uzun süredir bıçak taşıyordu”

Emine Bulut’un taziyesinde bulunan diğer yakınları ise Fedai Varan’ın uzun süredir bıçakla dolaştığını ve bu olayı önceden planlamış olabileceğini söyledi.

Maktulün yakınları, Adalet Bakanlığına ulaşarak olay yeri görüntüleriyle ilgili yayın yasağı getirilmesini sağladıklarını ve hastanede çıkan bir fotoğrafla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının olaya müdahil olduğunu ve küçük kızın psikolojisini de düşünerek mümkün olduğunca görüntü vermediklerini söyledi.

"Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızı sürekli psikolog gözetiminde değil"

Baba Ahmet Bulut ve kardeş Kazım Bulut, zanlı Varan’ın yakınlarının başsağlığı için kendileriyle iletişime geçmediklerini söyledi.

Bulut’un kızının bakanlıktan gelen psikologlarla belirli aralıklarla görüştüğünü söyleye aile üyeleri, kızın evde kendileriyle birlikte kaldığını aktaran aile, 10 yaşındaki kızı büyütmek istediklerini ifade ettiler.

Medyascope muhabiri Batu Bozkürk, Emine Bulut'un kızının basına yansıdığı şekilde sürekli psikolog gözetimi altında olmadığını söyleyerek şunları aktardı:

Çocuğun psikolojisiyle ilgili çok fazla değerlendirmeler yapıldı. İki tane psikoloğun kontrolünde olduğu söylendi haberlerde. Bu bir yandan doğru bir yandan yanlış.

Taziye evine gittiğimizde çocuğu orada gördük. Herhangi bir psikolog gözetiminde değil. Ancak sabah saatlerinde Aile Bakanlığından psikolog gönderilmiş, bu psikologlar ara sıra ziyarete geliyorlar.

Emine Bulut’un cenazesi, yaşadığı mahalle olan Kırıkkale Yuva mahallesindeki mezarlığa defnedildi.

Etiketler
Emine Bulut Kırıkkale Karakol