Çağlayan Adliyesi’nde avukatların kayyum protestosuna polis müdahalesi

Bir grup avukat HDP belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak isterken polis müdahalede bulundu.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine, İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etti.

HDP'li belediyelere kayyum atanmasının ardından aralarında Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Avukatlar Derneği, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar'ın da bulunduğu avukat grupları saat 13:00'te Çağlayan Adliyesi'nde basın açıklaması yapılması için çağrı yaptı.

HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Filiz Kerestecioğlu ve Züleyha Gülüm de eylemcilere destek verdi.

Bugün basın açıklamasına katılmak üzere bir araya gelen avukatlara polis müdahale etti. Ahmet Şık'ın müdahale sırasında darp edildiği belirtildi. Şık'ın darp raporu almak üzere hastaneye gittiği belirtildi. T24'e bilgi veren Şık, polisin özellikle kendisini hedef aldığını, ona özel bir muamele yapıldığını söyledi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, müdahale sonrası yapılan açıklamada "Hak dediğimiz şey unutulmuş bir kavram. Yapılan bu müdahaleyi kabul etmiyoruz, açıklamamızı adliye önünde yapmak istiyoruz. Bundan dolayı basın açıklamamızı yapmıyoruz.

Ancak Mardin, Van ve Diyarbakır'ın emekçi halkının kendi iradesini sadece oy atarak değil, panzerler önünde hakkına sahip çıkan analar için buradayız. Herkes onların ve bizim sesimizi duysun. Bu karanlık dağıtılacak ve yoksul halkların iradesi bu belediyeleri alacak hakkını alacak ve faşizmin elinden kurtaracaktır" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
HDP Polis