İstanbul Valiliği'ne göre 'avukata şiddet' orantılıymış!

Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu ile ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul Valiliği'ne göre 'avukata şiddet' orantılıymış!

Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu ile ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Diken'den Ali Yılmaz'ın haberine göre; İstanbul Valiliği, koruma görevlisi iki polis memurunun ‘orantılı müdahale’de bulunduğunu kaydederek, soruşturma izni vermedi.

Olay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğününe katılmak üzere Çırağan Sarayı’na gittiği 13 Nisan günü sarayın bahçesinde yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı konvoyu nedeniyle saray önündeki caddede trafik yoğunluğu oluşmuş, otobüs ile Yeniköy’den Beşiktaş’a gitmeye çalışan avukat Sürenoğlu da trafiğe tepki göstermişti.

Konvoya yönelik el ve kol hareketleri yaptığı belirtilen Sürenoğlu, konvoydaki Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından yakalanarak, bir araca bindirilmişti.

Çırağan Sarayı bahçesinde iki saat kadar araç içinde bekletilen Sürenoğlu, burada darp edildiğini kendisine hakaret edildiğini ifade etmişti. Sürenoğlu, olay sonrası kendisine zorla bir tutanak imzalatıldığını öne sürerek, şikâyetçi olmuştu.

Soruşturma izni verilmedi

Olay ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü bir polis başmüfettişini görevlendirdi. Başmüfettiş ön inceleme raporunu 26 Haziran 2019’da tamamladı. Rapor sonrası İstanbul Valiliği, şüpheli iki koruma polisi E. T. ve E. F. A.’ya ilişkin kararını verdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın imzasını taşıyan yazıda, iki polis için soruşturma izni verilmediği kaydedildi.

İstanbul Valiliği'ne göre 'avukata şiddet' orantılıymış! - Resim : 1

Valilik: Polislerin müdahalesi orantılı

Yazıda, Sürenoğlu’nun üç ayrı noktada trafik polislerine tepki gösterdiği, konvoya yönelik de el ve kol hareketi yaptığı kaydedilirken, polislerin müdahalesinin ‘orantılı’ olduğu ifade edildi.

Yazıda, cumhurbaşkanı ve devlet başkanının korunması gereken kişiler arasında ilk sırada yer aldığı belirtilerek, “Bu korumayı yapan görevlilerin en ufak bir ihmal veya hataları telafisi mümkün olmayan çok büyük olaylara sebebiyet verebilir” dendi.

Valilik yazısı, 16 Ağustos günü avukat Sürenoğlu’na tebliğ edildi.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Polis Şiddet Soruşturma