İmam hatipler için seferberlik başlatıldı!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ilk olarak “Üniversite Kariyer ve Bilimsel Gelişim Çalıştayı” düzenleyerek eksiklikleri tespit etti.

İmam hatipler için seferberlik başlatıldı!

Üniversiteye yerleşen lise öğrencisinin başarısını, mezun olduğu lisenin başarısı” olarak gören bakanlık, 2020 üniversite sınavlarını hedef aldı.

İmkânların sonuna kadar zorlanmasının planlandığı proje ile bakanlık diğer okullardan ayrı tutulan imam hatipler için ek hazırlık kurs ve kamplara başladı. Bakanlığın programında normal ders saatlerinde dini eğitimden taviz verilmezken, hafta sonları, ara yıl tatilleri ve yaz ayları akademik eğitim için kurslara ayrıldı.

İmam hatip koordinatörleri


Bakanlık başarı için alt sıralardaki imam hatipler yerine sınavla öğrenci alan fen ve sosyal bilimler projesi uygulayan imam hatipler ile işe başladı. 110 proje imam hatip lisesi için her okuldan üniversiteye hazırlık sürecini koordine edecek bir koordinatör belirlendi. Hedef 2020 için, öğrencilerin 11. sınıftan başlayarak 8 dönem boyunca bir kış kampına bir de yaz kampına katılması şart koşuldu.


Her imam hatip için “Akademik Takip Komisyonu” kurulması istenen çalıştayda, kurslardaki öğrenciler için seviyeleri ve hazır bulunuşluklarına göre seviye sınıfları oluşturulması istendi.

Maliyetler derneklere


Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, imam hatiplilerin üniversitede başarı sağlayabilmesi için dernek ve vakıfların da devreye sokulması planlandı. Bu kapsamda okulların, kurslar ve kamplar için STK ve “hayırsever”lerden destek alabilecek çalışma yapmaları istendi. Kamp masrafları için de okul aile birlikleri, belediyeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, STK’ler, kişi ve kuruluşlardan destek alınması öngörüldü. Personel ücretleri için İŞKUR ve belediye desteklerini işaret eden bakanlık, kamplarda görevli öğretmenlerin ücretlerinin herhangi bir mevzuata dayanmadığı için Hayat Boyu Öğrenme modülünden yararlanılmasını istedi.

İmam hatip sponsorları


Öğrenci ve eğitimcilerin ulaşım masraflarının ise belediye araçları ve okullarla anlaşmalı servisler üzerinden karşılanması planlandı. İmam hatiplerin başarısı için ayrıca kamp ücretleri konusunda sponsorlar da bulunabileceği belirtildi.

Etiketler
Üniversite