Bakanlık ve Diyanet, tarikat ve cemaat için çağrı yaptı

MEB, 10. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’nda öğrencilerin katılımı ve etkinlik afişlerinin okullara asılması istendi. Sempozyuma medreselerin çatı örgütü, vakıflar ve dernekler’de katılacak.

Bakanlık ve Diyanet, tarikat ve cemaat için çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yasadışı olmaları nedeniyle medreseleri kapatacağına mollalarla ortak çalışma sürecini hızlandırdı. Bakanlık, Diyanet işbirliği ile tarikat ve cemaatlerin güdümündeki medrese dernekleri ile ortak sempozyum çağrısı yaptı.

Sempozyumda işlenecek konular arasında “Kuran kursu ve medreseler, İHL ve ilahiyat öğrencilerinde dava bilinci oluşturmak” başlığı yer aldı.


Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda, Batman’da düzenlenecek 10. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’nda öğrencilerin katılımı ve etkinlik afişlerinin okullara asılması istendi.

MEB’in çağrıda bulunduğu sempozyumun, Batman Valiliği himayesinde, yasadışı medreselerin çatı örgütü olarak kullandığı dernek ve vakıfların yer alması dikkat çekti.


Sempozyumun teması “Davet Dili” olarak belirlenirken, “işbirliği” yapan kurumlar Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV), Yunus Emre Camii Vakfı (YECVA), Önder İmam Hatipliler Derneği Batman İl Müftülüğü olarak açıklandı.

Sempozyumun onur kurulunda ise Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Uslu ve Dr. Burhan İşliyen olduğu duyuruldu.

Düzenleme kurulunda da Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, YECVA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskin, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıç ile “Medrese Baş Müderrisi” ve “Molla” sıfatlarını kullanan MEDAV Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Taha Baran yer aldı.

‘Dava bilinci’


Sempozyumun Bilim kurulunda ise Dinayet’ten üst düzey isimlerin yanı sıra tarikat ve cemaatlerin yasal statü olarak kullandığı dernekler ile 20 üniversiteden akademisyenler yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt ile aynı bilim kurulunda MEDAV Yönetim Kurulu Başkanı ve Suffe Medrese Müderrisi Molla Tayyip Elçi de yer aldı.

Bilim kurulunda ayrıca TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yelek, Uluslararası Müslüman Âlimler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Ekinci’nin de olduğu belirtildi.


Sempozyumun ana teması “Davet Dili” olarak belirlenirken; gençlerin, memurların bürokratların, yöneticilerin ve öğretmenlerin de hedef alınması dikkat çekti.


Düzenlenen etkinlik, Doğu ve Güneydoğu’da medreslerin çatı örgütlerinden biri olduğu belirtilen MEDAV’ın taleplerinin de Diyanet tarafından onaylandığını gösterdi. Medrese vakfının son 5 yıldır Diyanet’ten talepleri arasında “Medrese mezunlarına statü kazandırılması, medresede öğretilen kitapların ihtisas merkezlerinde okutulması” bulunuyor.

Etiketler
MEB Ağrı Bakanlık Öğrenci